SLAVNI KOŠARKAŠ DONIRA SVOM GRADU 25 MILIONA EVRA! Kakav gest bivše NBA zvezde!
Foto: EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

svaka čast

SLAVNI KOŠARKAŠ DONIRA SVOM GRADU 25 MILIONA EVRA! Kakav gest bivše NBA zvezde!

Košarka -

Bivša NBA zvezda Stefon Marberi postigao je dogovor s jednim kineskim proizvođačem zaštitnih maski i spreman je da donira 10 miliona zaštitnih maski gradu Njujorku koji je pogođen pandemijom koronavirusa.

Američki košarkaš trenutno radi kao trener pekinškog kluba Rojal Fajters i odlučan je u nameri da pomogne svom gradu, piše "Njujork Post".

"Što god da se događa, ja sam iz Bruklina.To što mogu pomoći Njujorku, mi je važno i pogađa me u srce", dodao je bivši košarkaš Njujork Niksa.

Dogovor koji je sklopio Marberi trebao bi da obezbedi maske za zaštitne radnike i zaposlene u gradskim bolnicama koji su angažovani u borbi protiv pandemije u kojoj je do sada u SAD-u zaraženo više od 121.000 osoba, od čega više od pola u državi Njujork.

U Njujorku, kao i svuda u svetu, doktori i zdravstveni radnici su suočeni s nestašicom medicinske opreme. "Znam koliko je važno imati maske u ovom periodu", rekao je Marberi dodavši da je nabavio zaštitne maske po razumnoj ceni.

Prema pisanju "Njujork Posta", cena svake maske je 2,75 dolara (gotovo 2,5 evra), a dva miliona maski trebalo bi da stiže svakih nedelju dana i tako pet sedmica zaredom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track