TERMINI NISU PROBLEM, VEĆ AMERIČKI KOŠARKAŠI! Iz Podgorice poručuju da liga i na leto može da se završi!
Foto: Printscreen

ABA

TERMINI NISU PROBLEM, VEĆ AMERIČKI KOŠARKAŠI! Iz Podgorice poručuju da liga i na leto može da se završi!

Košarka -

Pandemija koronavirusa zaustavila je ceo globalni sport i svi sa nestrpljenjem očekujemo šta će se desiti i kao će se sezone okončati kad ova pošast konačno prođe.

Kada je u pitanju nastavak sezone u ABA ligi iz dana u dan pojavljuju se različiti predlozi, od poništavanja sezone, preko proglašenja Partizana za šampiona, do nastavka sezone na parketu, kada se za to steknu uslovi.

U vezi sa celom situacijom stigla je nova poruka iz Podgorice, od strane sportskog direktora Budućnosti Gavrila Pajovića.

On se nada da bi tokom leta mogla da se nastavi sezona.

''Nadam se da će se sezona završiti na terenu, ali je pitanje da li će biti prostora za to. O tome bi trebalo da odluče ljudi koji su kompetentni, a za sada nemamo nikakvih najava šta bi moglo da se desi.Vidim da mere karantina u pojedinim državama popuštaju, a u danima i nedeljam koje su pred nama ćemo videti da li je to dovoljno da se sezona nastavi u junu ili julu'', istakao je Pajović u razgovoru za ''Vijesti''.

Problem bi mogao da bude i kako će se vratiti američki košarkaši koji su otputovali u domovinu, s obzirom da je u SAD trenutno najteža situacija.

''To zavisi od odluke na nivou SAD. U toj zemlji je pandemija na ogromnom nivou, i naši igrači su iznenađeni koliki je obim poprimio virus tamo. Sa njima se čuje trener Petar Mijović. Ako bi se sezona nastavila, tražili bismo način da se vrate, kao što smo ga našli i kada su otišli preko Tirane'', objašnjava Pajović.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track