BIVŠI KOŠARKAŠ ZVEZDE OTKRIO KAKAV JE ZAISTA BIO KOBI Kada je Brajant čuo da sam u depresiji uradio je nešto NEVEROVATNO
Foto: Marina Lopičić, Profimedia

hit

BIVŠI KOŠARKAŠ ZVEZDE OTKRIO KAKAV JE ZAISTA BIO KOBI Kada je Brajant čuo da sam u depresiji uradio je nešto NEVEROVATNO

Košarka -

Svi u crveno-belom se dobro sećaju Adama Morisona koji je u Beogradu svojevremno dočekan kao velika zvezda, a ostaće upamćen po svemu osim po onome zbog čega je doveden - dobrim partijama.

Morison je u septembru 2011. godine iz Lejkersa došao u Beograd i nakon samo mesec i po dana napustio klub sa Malog Kalemegdana. U crveno-belo dresu odigrao je samo osam utakmica nakon čega je potpisao za turski Bešiktaš gde se zadržao malo više - tri meseca. Usledio je povratak u SAD gde je odigrao Letnju ligu za Bruklin Netse i prosečno je beležio 5,5 poena za 19,5 minuta po utakmici. Odmah potom se pridružio Los Anđeles Klipersima, za koje je takođe odigrao pet utakmica. Usledio je paraf na ugovor sa Portlandom gde se zadržao nešto više od mesec dana, nakon čega se okrenuo trenerskom poslu. Ni tu se nije najbolje snašao, pa je odlučio da se okrene profesionalnom igranju pokera gde se za sada dobro pokazao. Čudna karijera nekada trećeg pika sa drafta iz davne 2006. godine. Očekivanja velika, ali razočaranje još veće. Ipak, NBA liga će ga upamtiti po jednoj anegdoti iz 2010. godine dok je nastupao za Lejkerse i gde mu je saigrač bio nedavno premunuli Kobi Brajant.

- Nisam igrao, moja karijera je bila u ... Ni privatni život nije bio dobar. Bio sam strašno depresivan. Osamio sam se u stanu. Nisam želeo da idem napolje, da komuniciram sa ljudima koji su samo pitali što ne igram. Kao treći pik sa 26 godina dotakao sam zaista dno - priča u dahu Morison za sajt NBA i dodaje:

- Onda sam dobio poruku od Roberta Lara, pripadnika obezbeđenja Lejkersa i jednog od najboljih prijatelja Kobija Brajanta. Pitao me je koja mi je adresa jer ima nešto da mi pošalje - priča Morison.

Iznenađenje je bilo neverovatno.

- Dobio sam paket. U njemu je bio dres Didijea Drogbe sa autogramom. Drogba je bio moj omiljeni fudbaler i veliki sam fan Čelsija. Pisalo je unutra. „Za Adama, sve najbolje, Didije Drogba”. Oduvek sam mislio da je Kobi uzeo telefon, okrenuo Drogbu i napravio ovaj neverovatni gest.

A onda kada je poginuo pronašao je nešto što ga je izazvalo snažen emocije.

- U noći kada je poginuo, čitao sam sve, odjednom sam otišao na Čelsijevu Instagram stranicu i tamo pronašao fotografiju na kojoj Drogba i on drže dres na kojem uz autogram piše: Za Adama, najlepše želje. On je znači otišao do mog omiljenog fudbalera, zamolio ga za dres sa potpisom, a onda poslao meni kada sam bio u najtežem stanju. I dalje imam dres. Takav je bio Kobi. Osećao je kada drugi pate i hteo da im učini.

Kurir sport / Sports Illustrated / N. Ilić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track