DŽORDAN BI U DANAŠNJOJ NBA LIGI UBACIVAO VIŠE OD 40 POENA Gandi: Nikada nećete razumeti koliko je veliki igrač bio!
Foto: Foto: Profimedia

NEPRIKOSNOVEN

DŽORDAN BI U DANAŠNJOJ NBA LIGI UBACIVAO VIŠE OD 40 POENA Gandi: Nikada nećete razumeti koliko je veliki igrač bio!

Košarka -

"Džordan bi imao 40+ u sadašnjoj NBA, ljudi nisu svesni kako se tada igralo", poručio je američki trener Džef Van Gandi.

Dokumentarac "Poslednji ples", koji se tiče jedne od najslavnijih košarkaških ekipa ikada - čuvene generacije Čikago Bulsa, sa kojim je ESPN krenuo u emitovanje 19. aprila, bio je jedan od najiščekivanijih u Americi.

"To je bio veoma dobro sastavljen tim. Mislim da nikada nisu dovoljno zahvalili Džerju Krausu, što je čudno jer je sve te igrače, ne Džordana, jer je njega draftovao Red Torn pribavio Džeri Kraus", rekao je Van Gandi za Sports Ilustrejted i nastavio:

foto: Profimedia

"Imali su visoku petorku Pipen, Rodman, Kukoč. Uvek su imali tri centra kako bi faulirali dobre unutrašnje igrače protivničkih ekipa, a oko Džordana su imali Džona Peksona, Bi Džeja Armstronga, Stiva Kera. Uvek su imali nekog ko je bio specijalista za šutiranje, a sve je pokretao Džordan uz njihovu odbranu", rekao je Gandi i dodao:

"Svi misle da znaju koliko je dobar bio Džordan, ali dok se ne vratiš malo u prošlost i dok ga zapravo ne proučavaš, nikada nećeš razumeti koliko je veliki igrač bio. Šutirao je često preko 50% iako je igrao kroz fizički kontakt – u današnjoj igri, on bi živeo na liniji za slobodna bacanja", objasnio je Gandi.

"On bi u svom zenitu u današnjoj NBA ligi u proseku ubacivao 40 i više poena. Ili bi non-stop bio na liniji za slobodna bacanja ili niko ne bi mogao da se izbori sa njegovom raznovrsnošću. Ponavljam, ako navijači pomno budu pratili količinu fizičkog kontakta, biće još više impresionirani Džordanovom efikasnošću", zaključio je Gandi.

(Kurir sport, Sports Ilustrejted)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track