OVAKO JE KRENULA ERA DUŠKA VUJOŠEVIĆA: Na današnji dan osvojio prvu titulu sa Partizanom! I to protiv Zvezde! VIDEO
Foto: Printskrin

Sećanja

OVAKO JE KRENULA ERA DUŠKA VUJOŠEVIĆA: Na današnji dan osvojio prvu titulu sa Partizanom! I to protiv Zvezde! VIDEO

Košarka -

Na današnji dan 1987. godine košarkaši Partizana osvojili su četvrtu titulu u istoriji kluba.

Crno-beli su kao gosti u "Pioniru" savladali Crvenu zvezdu sa 89:88 i sa 2:0 u finalnoj seriji stigli do titule.

Bio je to prvi trofej u trenerskoj karijeri Duška Vujoševića.

Vujošević je početkom 1986. godine sa samo 26 godina postao prvi trener tima, posle otkaza koji je dobio Vladislav Lučić. Crno-beli su te sezone završili na petoj poziciji.

Tokom leta agilna uprava na čelu sa potpredsednikom Draganom Kićanovićem je dovela Žarka Paspalja iz Budućnosti i Vladu Divca iz Sloge, a tri mladih sa Aleksandrom Đorđevićem je imao "učitelje" na terenu u vidu Gorana Grbovića, Milenka Savovića i Željka Obradovića.

Te sezone na parketima je viđena apsolutna dominacija Cibone u prvenstvu, gde su u regularnom delu ostvarili 22-0- Partizan je završio na drugom mestu, i s obzirom na pobedu u kupu te sezone, očekivalo se da crno-beli jedini mogu da pruže dostojan otpor Draženu Petroviću i ekipi iz Zagreba. Međutim, viđena je jedna od najvećih senzacija u istoriji domaće košarke. Crvena zvezda je u polufinalu savladala Cibonu sa 2:1 i namerila se na Partizan koji je ubedljivim pobedama izbacio Zadar i Jugoplastiku.

U prvoj utakmici finala Partizan je u "Hali sportova" na Novom Beogradu slavio sa 78:73. Usledio je uzbudljiv revanš u kome je do minut pre kraja Partizan držao konce u svojim rukama, a onda Crvena zvezda uspela da preokrene rezultat i povede. Ipak, 23 sekunde pre isteka vremena Goran Grbović je trojkom doneo Partizanu trijumf i titulu.

Crno-beli su tako posle pet godina osvojili četvrtu titulu prvaka države, a Vujošević je u svojoj prvoj celoj sezoni na klupi Partizana uzeo i svoj prvi trofej.

Bila je to prva od ukupno 12 titula prvaka države sa Partizanom. Ostalih 11 je vezao od 2002. do 2014. godine. Sa Partizanom je osvojio pet titula regionalne ABA lige, pet nacionalnih kupova i jedan međunarodni Kup Radivoja Koraća.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track