KAKO ĆE IZGLEDATI PARTIZAN U NAREDNOJ SEZONI? Evo ko ostaje, a kome ističe ugovor!
Foto: Starsportphoto

OTkrivamo

KAKO ĆE IZGLEDATI PARTIZAN U NAREDNOJ SEZONI? Evo ko ostaje, a kome ističe ugovor!

Košarka -

Košarkaše Partizana pandemija koronavirusa iznenadila je u najgorem mogućem trenutku. Umesto da se žestoko bore za trofeje u ABA ligi i Evrokupu, raštrkani su po celom svetu i čekaju rasplet. Kako sada stvari stoje, sve je izvesnije da više treba razmišljati o narednoj sezoni nego kako okončati ovu.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović već pravi neke korake u tom smeru, najavio je ostanak trenera Andree Trinkijerija, produžen je ugovor sa Radetom Zagorcem, pa se čini da ambicije nisu ništa manje.

Doduše, veliko je pitanje kako će izgledati naredna sezona, u kom evropskom takmičenju će klub uopšte igrati i kakav će biti interes sponzora ako se desi da se mečevi igraju bez navijača... Košarka se odavno uklopila u sistem "koliko para, toliko muzike" uz izuztetke koji samo potvrđuju pravilo.

Četa koju je prošlog leta sastavio Andrea Trinkijeri potpuno je ispunila očekivanja, bilo je turbulencija, ali kad se povuče crta, može samo da se konstatuje - crno-beli, bravo, bravo.

Kako će Partizan izgledati na jesen sada je teško reći, ali bar može da se nasluti. Zato vam i donosimo trenutni presek igračkog kadra - a on jasno pokazuje da će uprava imati posla, ali da navijači ne treba previše da brinu.

foto: Starsport©

0 BRAJAN ANGOLA (26, 198 - bek) ugovor ističe 30. juna

Kolumbijac nije imao mnogo vremena da pokaže šta zna, ali je ostavio dobar utisak. Čini se da bi bio solidna zamena za Pejdža ukoliko ovaj promeni sredinu. Partizan bi želeo da ga zadrži, navodno, postoji klauzula da nastave saradnju i vrlo je moguće da on ostane u Humskoj.

2 KORI VOLDEN (27, 188 - plej/bek) ima ugovor još jednu godinu

Mnogi su po dolasku Korija u Partizan bili sumnjičavi jer je važio za sjajnog strelca, a u Trinkijerijevom sistemu trebao je da ima drugačiju ulogu. I uspeo je, podredio se timu, a nije izgubio osećaj nemilosrdnog egzekutora. Važi za odličnog defanzivca. Volden je rešenje na poziciji pleja i naredne sezone.

3 RADE ZAGORAC (24, 205 - krilo) produžio ugovor na još dve godine

Zagorac je često bio neopravdano na udaru navijača, koji su zaboravili da se vratio iz povrede i da dugo nije uspevao da pronađe pravi ritam. Dešavalo mu se da mu je glava bude u "top forma" modu, a to nije uspevao da isprati na terenu. Nesumnjivo da je on čovek za velika dela, ne bi nikoga trebalo da iznenadi ako naredne sezone bude najbolji igrač i lider ekipe, a namenjena mu uloga jedog od nosilaca igre.

5 MARKUS PEJDŽ (26, 183 - bek) ugovor ističe 30. juna

Markus je igrač kome je definitivno trebalo pronađi pravu poziciju i sistem. Kada je prebačen na beka-šutera i oslobodio se tereta organizacije igre, Pejdž je prestao da se muči i prodisao je punim plućima. Trinkijeri je kreirao akcije da bi njegove karatkteristike došle do punog izražaja, pa je često umeo da bude odlučujući čovek. Posle ove sezone, cena mu je sigurno skočila, ponude će verovatno biti primamljive i Partizan će imati problem da ga zadrži.

7 NEMANJA GORDIĆ (31,193 - plej/bek) ima ugovor još jednu godinu

Povratak Gordića u Partizan jedan je od boljih poteza stručnog štaba. Partizanu je trebao iskusan kombo bek, a Gordić je bio idealan. Znao je šta ga čeka u Beogradu, brzo se uklopio i nije imao previše oscilacija. Preuzimao je odgovornost i često rešavao pitanje pobednika. Ukratko, igrač kojeg bi poželao svaki trener.

foto: Starsport©

8 DŽEJMS MAKADU (27, 207 - k. centar/centar) ugovor ističe 30. juna

Doveden da bi pojačao igru u reketu, fizički besprekoran, ali nedorečen. Da li je u pitanju kratko vreme za koje nije uspeo da se snađe, tek njegova epizoda u Partizanu je završena.

10 OGNJEN JARAMAZ (24, 193 - bek) - ima ugovor još jednu godinu

Igrač koji je najviše profitirao ove sezone, pa se može reći da je jedan od onih koji su najviše napredovali u ABA ligi i Evrokupu. Minutaža mu je donela samopuzdanje, veće brojke u gotovo svim kolonama i postao je onaj koji rešava mečeve kad je gusto. Uostalom, dogurao i do reprezentacije. Ima karakteristike kojima može da se pohvali mali broj belih bekova u Evropi, ali i nedostatke koje mora da popravi.

12 NOVICA VELIČKOVIĆ (33, 205 - krilni centar) ugovor ističe 30. juna

O kapitenu ne treba trošiti reči. Navijači ga obožavaju, a on obožava Partizan. Uvek igra punim srcem, često i preko fizičkih limita u ovim godinama. Pa i ne čudi što je često umeo da kaže: "Raspadam se". Po košarkaškom znanju mu nema premca u ekipi, a i šire. Igru leđima može da predaje na fakultetu. Ako mu je ostalo rezerve u telu, ostaće u crno-belom.

14 STEFAN BIRČEVIĆ (29, 210 - krilni centar) ugovor ističe 30. juna

Popularni Birča je ljubimac navijača, momak koji ima tri srebra sa velikih tačmičenja sa reprezentacijom. Jedan od najpreciznijih visokih igrača u ligi. Nije ga baš uvek išlo kako je zamišljao, a kada ga krene, u stanju je da "ubije" svakog rivala. Ostanak u Partizanu je neizvestan.

15 REDŽI REDING (31, 196 - bek/krilo) - ugovor ističe 30. juna

Šteta što ga je povreda onemogućila da nastavi sa dobrim partijama. Izuzetno zahvalan igrač, iskusan i sa jako malo "gluposti" na terenu. On je svoje u Partizanu odigrao.

21 NIKOLA JANKOVIĆ (26, 206 - centar) ima ugovor još jednu godinu

Nikola je dobio veći prostor u igri kada je bilo jasno da za Parahovskog nema mesta na terenu. Solidno je i borbeno ispunjavao svoju ulogu, bilo je i oscilacija, ali se na njega uvek moglo osloniti. Partizanu će definitivno trebati još neka dobra "petica".

25 RAŠON TOMAS (25, 203 - krilni centar) ima ugovor još jednu godinu

Trebalo je da bude prva zvezda ekipe, imao je takvu reputaciju. Jedno vreme je zaista i opravdao ulogu lidera, međutim, u drugom delu sezone je često bivao neprepoznatljiv. Fizički sjajan, sa predispozicijama moderne četvorke, pa Tomas od jeseni treba da prikaže više nego u drugom delu ove sezone.

31 ŽANIS PEJNERS (29, 205 - krilo) ugovor ističe 30. juna

Jedan od skupljih igrača Partizana koji nije dobijao veliku priliku. Kao i kod Parahovskog, pitanje je zašto je doveden i toliko plaćen, ako se na njega nije računalo. Utisak je da je mogao da igra više. Ukratko - promašaj struke.

32 UROŠ TRIFUNOVIĆ (19, 199 - bek) ima višegodišnji ugovor

U dve reči - budućnost Partizana. Uroš se vratio u tim na velika vrata, mada je pred njim dug i trnovit put da bi postao igrač. Ipak, u nekoliko navrata je pokazao da ima "štofa". Trinkijeri sve više veruje u njega.

42 VILIJEM MOZLI (30, 203 - centar) produžio ugovor na još tri godine

Pa gde ga nađoste? - verovatno je najčešći komentar vezan za Mozlija ove sezone. Dovođenje sjajnog centra može da se svrsta u red najboljih poteza u Evropi, posebno u kategoriji uloženo-dobijeno. Vil radi toliko stvari na parketu da je to teško opisati u nekoliko rečenica. Produženje ugovora s njim je jedan od pametnijih poteza stručnog štaba.

foto: Dragana Stjepanović/KK Partizan

-- ALEKSEJ NIKOLIĆ (25,191 - plej/bek) ima ugovor još dve godine

Reprezentativac Slovenije je i dalje član Partizana, iako je na pozajmici u Trevizu. Ko zna, možda se i vrati među crno-bele.

-- STEFAN JANKOVIĆ (26, 211 - krilni centar) ima ugovor još dve godine

Za Jankovića važi isto što i za Nikolića. U međuvremenu je nosio dresove AEK i Kapital sitija go-go iz NBA-G lige, ali se povredio, pa ni ovaj klub više ne računa na njega.

Predrag Gajić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track