GORAN VESIĆ OTKRIO KURIRU: Beograd je kandidat za domaćina završnog turnira Evrolige!
Foto: Kurir

LEPE vesti

GORAN VESIĆ OTKRIO KURIRU: Beograd je kandidat za domaćina završnog turnira Evrolige!

Košarka -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić otkrio je da bi završnica Evrolige i Evrokupa mogla da se odigra u Srbiji!

Prema Vesićevim rečima zvanična kandidatura je poslata, a na izbor domaćina imaće uticaj i status zemlje kada je koronavirus u pitanju.

- Tačno je da sam uputio pismo kandidature Evroligi u ime Beograda. O detaljima naše ponude ne mogu da govorim jer je to poslovna tajna. Takmičimo se sa nekoliko evropskih prestonica koje su bogatije od nas. Verujem da ne postoji bolje i sigurnije mesto u Evropi za organizaciju ovakvog takmičenja od Beograda. Ako se izuzmu fudbalska takmičenja, završnica Evrolige biće najveći sportski događaj u svetu ove godine. Ipak, na izbor grada domaćina, uticaće mnogo faktora koji su uslovljeni epidemijom virusa COVID-19. Mi ćemo se boriti i učiniti sve što možemo da Beograd bude izabran - rekao je Vesić Kuriru.

foto: @starsport

Kako sada stoje stvari finalni turnir mogao bi biti održan 4.26. jula ove godine, a u tom periodu bio bi na rasporedu i završni turnir Evrokupa koji bi mogao da se odigra u Novom Sadu.

- Kako se završni turnir Evrokupa odigrava u isto vreme sa završnicom Evrolige u dogovoru sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, istakao sam da je Novi Sad zainteresovan da organuzuje ovaj turnir.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track