PRE 13 GODINA KOBI JE TREBAO DA ODE IZ LEJKERSA: Trebalo je da ga zameni ova NBA zvezda! Brajant se usprotivio (VIDEO)
Foto: EPA

DOBRO JE DA NIJE

PRE 13 GODINA KOBI JE TREBAO DA ODE IZ LEJKERSA: Trebalo je da ga zameni ova NBA zvezda! Brajant se usprotivio (VIDEO)

Košarka -

Tragično stradali košarkaš Kobi Brajant, legenda Lejkersa i NBA lige, vodila je tim iz Los Anđelesa do pet titula prvaka, a da se desio veliki trejd 2007. godine sa Klivlendom, titula iz 2010. godine možda ne bi bila u vlasništvu Lejkersa.

Lejkersi su nakon odlaska Šakila O'Nila u Majami izgubili mnogo. Kobi nije mogao nositi ekipu sam i tadašnji generalni menadžer Mič Kupčak razmatrao je opcije za njegov odlazak. Jedna je bio Klivlend iz kojeg bi u zamenu stigao tada 22-godišnji Lebron Džejms.

Kobi je u jednom od razgovora priznao da nikada ne bi otišao u Klivlend i da je samo nekoliko franšiza dolazilo u obzir.

"Nikada ne bih pristao na to. Nikad. Trejd u Klivlend Nikad. Taj tim nije bio na mojoj listi. Igrao bih za Čikago, San Antonio ili Finiks", reči su pokojnog Kobija Brajanta, koji je na kraju ostao u Lejkersima.

Tri godine kasnije ih je odveo do nove titule, a povukao se 2016. godine. Nažalost, legendarni košarkaš je poginuo krajem januara u helikopterskoj nesreći. Sa druge strane Lebron je u Lejkersima i pokušava da im posle pauze od 10 godina donese titulu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track