MIŠKO NEMA DILEMU: Vasa je spreman za NBA ligu, ali je pitanje hoće li otići u Ameriku! (FOTO)
Foto: Starsportphoto, Instagram Printscreen

korona se pita

MIŠKO NEMA DILEMU: Vasa je spreman za NBA ligu, ali je pitanje hoće li otići u Ameriku! (FOTO)

Košarka -

Poznati košarkaški menadžer kaže da je reprezentativac Srbije što se igračkih kvaliteta tiče zreo za najjaču ligu na svetu, ali da je o tome zbog celopkupne zdravstvene situacije još rano razmišljati

Vasa Micić je odavno zreo za NBA ligu, ali je pitanje hoće li ove godine otići u Ameriku, mišljenje je Miška Ražnatovića, čuvenog košarkaškog menadžera i čoveka koji dugi niz godina brine o karijeri srpskog plejmejkera.

Turski mediji doneli su informaciju da za Vasilija Micića postoji veliki interes iz NBA lige. Klub koji polaže prava na njega je Filadelfija koja ga je draftovala 2014. godine. Međutim, Vasa ima ugovor sa Efesom do leta 2021. pa i to stvara određenu nedoumicu, kada je odlazak u SAD u pitanju.

foto: Dado Đilas

- Turci svašta objavljuju! Verovatno je to zbog korone i činjenice da je sport stao, da nema utakmica, a nešto mora da se napiše - počeo je razgovor za Kurir Miodrag Ražnatović, a potom nastavio:

- Vasa Micić je i prošle godine bio zreo za NBA! Potpuno je spreman za Ameriku! Ove godine ima fantastičnu sezonu iza sebe u Evroligi. Istina je da ima mogućnost da ode u NBA ligu, jer je draftovan od strane Filadelfije, ali ne treba zaboraviti da ima važeći ugovor sa Efesom. Iskreno, ništa se ne dešava oko toga. Po meni, rano je za te priče.

foto: Dado Đilas

Navodno, Vasa Micić ima izlaznu kaluzulu u ugovoru sa Efesom, pa bi pod tim okolnostima mogao da napusti Istanbul.

- Kada je u pitanju eventualni odlazaka Vase Micića u NBA ligu, trebalo bi da se poklope neke kockice. Zato ponavljam, o tome ništa nismo pričali. I tamo u Americi menjaće se mnoge stvari. Pitanje je kako će i kada završiti ovu sezonu. Posle svega, izvesno je da će Filadelfija menjati ekipu, kao uostalom i većina klubova u NBA ligi. Zato, ne bih da spekulišem.

foto: Starsport©

Neki od mladih srpskih košarkaša izaći će ove godine na NBA draft i biće izabrani od američkih klubova.

- Aleksa Radanov i Boriša Simanić! Oni su automatski na NBA draftu jer imaju 22 godine. Ali je očigledno da niko neće moći da ide tamo na kampove zbog koronavirusa. Tako da i za njih dvojicu treba sačekati konkretne informacije iz Amerike - istakao je Miško Ražnatović.

Vasilije Micić ima 26 godina, visok je 196 centimetara, i kao što smo već naveli fantastičnu sezonu, kako u Evroligi, tako i u prvenstvu Turske. U najjačem evropskom klupskom takmičenju u proseku je beležio 14,5 poena, uz visok prosek šuta za tri poena od 39,7 odsto. Uz to upisivao je na svakom meču prosečno tri skoka, šest asistencija i jednu ukradenu loptu.

Kurir sport/A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track