HRVATI OPET O SILASKU SA POSTOLJA: Rana koja BOLI! Arapović nije bio tamo, ali tvrdi da zna šta se desilo 1995. u Atini
Foto: Pritnscreen

PRIČE NE PRESTAJU

HRVATI OPET O SILASKU SA POSTOLJA: Rana koja BOLI! Arapović nije bio tamo, ali tvrdi da zna šta se desilo 1995. u Atini

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Hrvatske je 1995. godine u Atini nakon osvojene bronzane medalje sišla s postolja ne želeći da sluša pobedničku himnu Jugoslavije, koja je u finalu Evrobasketa savladala Litvaniju (96:90) i osvojila zlatnu medalju, a bivši hrvatski košarkaš Franjo Arapović govorio je o tom događaju.

Hrvatska je u polufinalu poražena od Litvanije sa 90:80, a Arapović ističe da nikakve političke pozadine kod silaska sa postolja nije bilo.

"Nisam bio tamo, ali u razgovoru sa igračima koji su bili tada, Hrvatska je otišla s postolja zbog sudijske krađe u polufinalu. Da se radilo o krađi dovoljno govori i to što nije bilo sankcija nakon tog poteza, a da je bilo, onda bi se gledale sudijske odluke pa bi videli što se dogodilo. Naravno, bio je to nesportski potez, ali i suđenje u polufinalu je bilo nesportsko", rekao je Arapović.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske od te 1995. nije osvojila medalju ni na jednom takmičenju, a Arapović se prisetio i prvog dolaska u Beograd nakon rata sa ekipom Žalgirisa, koja je u evropskom takmičenju igrala protiv Beobanke.

"Moj prvi odlazak u Beograd nakon desetak godina. Atmosfera je bila 'Bože sačuvaj', ali sam bio sam. Lakše je putovati kao ekipa, ali ovako s 'tuđom' mi nije bilo svejedno. Bio sam sam, cela situacija tada, nikad ne znaš šta ti mogu napraviti u restoranu ili hotelu, Litvanija je angažovala dva čuvara koja su mi u avionu rekla da kraj njih sedim. Na svu sreću, sve je prošlo u redu, ali nije mi bilo svejedno", dodao je on.

Tu Arapovićevu priču možete videti na snimku od sat i 20 minuta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track