KOŠARKA PROLAZI KROZ TEŠKE DANE: Evroliga ograničeva zarade igračima zbog korone za narednu sezonu!
Foto: Starsport©

doba korone

KOŠARKA PROLAZI KROZ TEŠKE DANE: Evroliga ograničeva zarade igračima zbog korone za narednu sezonu!

Košarka -

Košarka je sport koji će veoma teško uspeti da se finansijski stabilizuje posle koronavirusa, odnosno treba će im dosta vremena da se vrate na stanje pre izbijanja pandemije

Zbog toga je Evroliga krenula da analizira sve aspekte krize i razmotri eventualno ograničenje u zaradama igrača. Čelnici elitnog evropsko klupskog takmičenje svesni su finansijskih posedica i da će većina klubova teško izaći na kraj, zbog čega su obavestili klubove da preduzmu korake kako bi se obezbedila ekonomska održivost timova, na kratke, srednje i duge staze.

Evroliga će na istu temu razgovarati i sa Evroligaškom asocijacijom igrača, posle čega će konkretan predlog biti poslat Izvršnom odboru akcionara ECA na odobravanje.

Nema dileme da će košarka biti pred velikim izazovima u narednom periodu, pogotovo kad se zna i da je i pre koronevirusa situacija u evropskoj košarci bila izuzetno teška.Svi klubovi su obavešetni da sve to imaju u vidu pre finalizacije budžeta za narednu sezonu kako bi se osigurala ekonomska održivost ekipa.

Nove mere bile bi na snazi od leta i mogu da uključe određena ograničenja troškova, odnosno da budu spremni da igračima ponude manje plate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track