PROFESOR VLADIMIR KOPRIVICA OTVORENO O NASTAVKU SEZONE: Košarka mora da stane, igrači nisu spremni posle korone
Foto: Fakultet za sport

nema dilemu

PROFESOR VLADIMIR KOPRIVICA OTVORENO O NASTAVKU SEZONE: Košarka mora da stane, igrači nisu spremni posle korone

Košarka -

Profesor Vladimir Koprivica koji vodi računa o spremi košarkaša Partizana smatra da nije realno da se završi sezona u ovakvim okolnostima, napominjući da veliki broj utakmica u kratkom periodu može da utiče na povrede igrača

- Moje mišljenje je da ne bi trebalo da se nastave takmičenja. To bi se sve onda brzo igralo, ekipe bi bile drugačije, pravno ne bi bilo ispravno. Zapravo, ne bi bio nastavak, nego novi početak. Mislim da je bolje da se traže neka rešenja za narednu sezonu, da se menja sistem takmičenja, da se ne smanjuje broj ekipa, nego da se igra manje utakmica - rekao je Koprivica za Večernje novosti.

Istaknuti profesor smatra da će najveći problem u budućem periodu kako svi igrači da budu u istoj formi, jer to je neophodno svakoj ekipi kad se igraju utakmice u toku sezone.

- Nivo forme se ne može održati bez takmičenja, utakmica, grupnih treninga. Tako da su mogli eventualno da održe nivo spremnosti. Ali, teško je bez trčanja, bez kretanja od koša do koša, svako je radio koliko su mu uslovi dozvoljavali. Sproveo sam anketu, sa svima porazgovarao o svemu što su radili. Sada je naš ključni problem kako ih sve izjednačiti. Onda se ređaju ostali problemi, duel-igra, njihovo mentalno stanje, neizvesnost kada će takmičenje početi i da li će uopšte početi. Cela ekipa je iskočila u jednom stanju, a vraćaju se pojedinci potpuno razliciti.

Profesor je naglasio i da će biti veoma komplikovan posao onima koji budu radili sa igračima koji su preležali virus korona.

- Kako će se raditi sa tim igračima, to je potpuna misterija. Kroz istoriju ljudskog roda neko je uvek morao da plati zdravljem ili životom, da bi kasnije ljudi saznali kako i šta treba u tim slučajevima da se radi. Trenutno niko ne zna da li će ovaj virus ostaviti posledice ili ne - zaključio je Koprivica.

(M. N.) / Večernje novosti

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track