IGRAČI ŽELE PONOVO NA PARKET: NBA košarkaši spremni da igraju i za vreme korona virusa (FOTO)
Foto: AP / Marcio Jose Sanchez

uz određene uslove

IGRAČI ŽELE PONOVO NA PARKET: NBA košarkaši spremni da igraju i za vreme korona virusa (FOTO)

Košarka -

Rezultati ankete sprovedene medu košarkašima NBA lige pokazuju da bi oni podržali nastavak takmičenja, ali u bezbednim uslovima i tokom pandemije koronavirusa.

Udruženje igrača najjače lige na svetu je u utorak poslalo pismo agentima u kome je, između ostalog, bilo reči o rezultatima ankete i nekim detaljima iz razgovora Sindikata sa komesarom NBA lige Adamom Silverom o mogućnosti da se takmičenje nastavi bez publike i potencijalno na jednom mestu.

foto: AP

Tim povodom oglasio se i trener Golden Stejta Stiv Ker koji je rekao je za jednu američku radio stanicu da misli da je sezona za njegovu ekipu završena, pošto prema ostvarenim rezultatima ne bi igrala u plej-ofu.

- Bićemo dobri vojnici. Ako liga bude tražila da igramo još utakmica, igraćemo. Ne očekujem da će se to dogoditi, ali bićemo spremni na odluku čelnika lige. To nije moja odluka, nije naša, već odluka NBA lige, šta da se uradi i kada - poručio je Ker.

foto: EPA/TANNEN MAURY

Košarkaši bi mogli da izgube 850 miliona dolara bruto zarade ako se ne nastavi regularni deo sezone i NBA iskoristi svoje pravo da oduzme otprilike 1,08 odsto plate od svakog igrača za svaku otkazanu utakmicu. To bi u proseku značilo da bi svaki NBA košarkaš mogao da izgubi oko 21 odsto od ukupne plate.

(M. N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track