I MIJAILOVIĆ ZA DVA NAŠA KLUBA U ELITI: Ako se Zvezda sa 14. i 3. pozicije nađe u Evroligi, nemam ništa protiv
Foto: Starsport©

REAKCIJA PARTIZANA

I MIJAILOVIĆ ZA DVA NAŠA KLUBA U ELITI: Ako se Zvezda sa 14. i 3. pozicije nađe u Evroligi, nemam ništa protiv

Košarka -

Kurir je prvi otkrio da postoji verovatnoća da Srbija ponovo ima dva predstavnika u Evroligi, a za tako nešto bi trebalo da se ispuni najvažniji uslov - da nastavka sezone Evrolige ne bude.

Iako prvi čovek takmičenja Đordi Bertomeu tvrdi da je opcija odigravanja prostalih utakmica i plej-ofa primarni cilj, čini se da iz dana u dan ponestaje argumenata za tako nešto. Ipak, treba sačekati 24. maj, kada će biti doneta konačna odluka.

foto: Starsport©

Ukoliko ne dođe do nastavka, scenario koji bismo svi voleli da vidimo je ovaj: Crvena zvezda bi ostala u Evroligi kao njen dosadašnji učesnik, a Partizan bi, kao klub koji je bio najbolji u ABA ligi i Evrokupu, dobio specijalnu pozivnicu. Predsednik Partizana Ostoja Mijailović kaže za Kurir da je ideja o dva evroligaša iz Srbije dobra.

- Nemam ništa protiv, šta više, bilo bi mi drago. Mi to zaslužujemo, a kao region, možda i više predstavnika. Uostalom, nekada je tako bilo. Meni je, pre svega, primarno da Partizan kao klub koji je imao najbolje rezultate ove sezone u Evrokupu i ABA ligi zaigra u Evroligi. Ako tu bude i Crvena zvezda, još bolje. Ako oni sa 14. pozicije u Evroligi i treće u ABA ligi, uspeju da se nađu u Evroligi, zaista nemam ništa protiv - rekao je Mijailović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track