VUJOŠEVIĆ SE OGLASIO POSLE ODLUKE EVROLIGE: Evo šta je rekao o Partizanu, ali i Crvenoj zvezdi
Foto: Ana Paunković

reakcija poznatog trenera

VUJOŠEVIĆ SE OGLASIO POSLE ODLUKE EVROLIGE: Evo šta je rekao o Partizanu, ali i Crvenoj zvezdi

Košarka -

Najtrofejniji trener Partizana Duško Vujošević oglasio se posle odluka Evrolige da i sledeće godine igra istih 18 klubova.

To praktično znači da će Crvena zvezda i dalje biti evroligaš, a da će Partizan, kao najbolji tim odigranog dela Evrokupa i naredne sezone ostati deo tog takmičenja

- Kada je reč o 11 klubova sa A licencom, to nije dobro za košarku, ali oni nisu bili sporni. U principu ne volim kada se stvar rešavaju za zelenim stolom, bilo je najnormalnije kada je u pitanju region da se odredi turnir, neki model takmičenja kojim bi se došlo do šampiona ABA lige, koji bi onda predstavljao region u Evroligi. Novim sponzorom Gaspromom menja se pozicija Zenita, on bi mogao da bude 12. ekipa koja dobija ugovor. Predvideo sam da se neće igrati i da će Zvezda dobiti vajld kard. Nije dobro za evropsku košarku da se tako donose odluke, a nisu dobri ni ti desetogodišnji ugovori, rekao je Vujošević.

Partizan je u trenutku prekida sezone bio prvi na tabeli ABA lige i u četvrtfinalu Evrokupa, te miljenik navijača kluba iz Humske smatra da ova odluka nije pravedna.

- Apsolutno je nepravedno prema Partizanu, a koliko ja poznajem Partizanovu publiku, ona se neće predati i tek će sada podržavati klub više.

Kurir sport / Sport klub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track