NE DOBIJA SE PRVAK NA SREDINI I KRAJU SEZONE Čović o odluci Evrolige: Korona nam je svima uzela, treba gledati realno
Foto: Starsport©

AKTUELNA TEMA

NE DOBIJA SE PRVAK NA SREDINI I KRAJU SEZONE Čović o odluci Evrolige: Korona nam je svima uzela, treba gledati realno

Košarka -

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović istakao je da je odluka Evrolige o poništenju sezone realna i poštena.

"Jedina ispravna, realna i poštena u ovakvim okolnostima. Ona je u skladu sa pravilima i propozicijama", rekao je Nebojša Čović gostujući u Jutarnjem programu Prva TV i dodaje:

"U našoj javnosti je izvršena zamena teza odmah nakon proglašenja pandemije. Odmah se krenulo sa kampanjom, licitiranjem, što u ovakvim okolnostima nije u redu. Zdravlje učesnika je u prvom planu, nije samo zdravlje košarkaša, već i stručnog štaba", kaže Čović i ističe:

"Niko ovde nikome ništa nije poklonio, niti je uzeo. Korona nam je svima uzela, treba gledati realnu situaciju. Ko je kakve kalkulacije imao, šta da vam kažem".

foto: Starsport©

"Znam da je Efes ostao usamljen, jedini su insistirali da se igra, 34 od 36 košarkaša. Svi klubovi su bili da se EL završi na terenu i Zvezda je bila da se završi na terenu. Zamolili smo da se u Beogradu odigra završnica. Bertomeu je čekao situaciju sa aspekta pandemije, a znamo da u zemljama nije ista faza pandemije", dodao je Čović i napomenuo da će sledeće sezone biti veoma teško naći resursa.

foto: Starsport©

"Ne dobija se prvak na sredini ili pred kraj sezone. Esencija košarke je plej-of i Fajnal for. Šta da kažu, Efes, Barselona, Real? U krajnjem slučaju šta da kaže i Zvezda? Svi smo izgubili i ne treba da pravimo neku atmosferu. Sledeća sezona biće izuzetno teška. Nama su karte 30-35 odsto učešća godišnjeg budžeta. Ko će da plati kartu ako se ne bude igralo pred publikom?".

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track