NEBOJŠA ČOVIĆ: Zvezda bi osvojila i ABA ligu i domaću ligu, ušla bi i u Top 8 Evrolige
Foto: Printskrin

Prvi čovek crveno-belih

NEBOJŠA ČOVIĆ: Zvezda bi osvojila i ABA ligu i domaću ligu, ušla bi i u Top 8 Evrolige

Košarka -

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović izjavio je da je uveren da bi njegov klub, u slučaju da se sezona nastavila, osvojio dva trofeja i igrao u završnici Evrolige.

"Ako vi prepumpate očekivanja ljudima, a mi smo u javnosti očigledno skloni tim stvarima, onda možemo da uđemo u zamku o pravdi i nepravdi. Mi treba da pričamo o realnim stvarima i realno informišemo ljude, a ne da vodimo nerealne kampanje. Košarka treba da bude cilj, a ne sredstvo za lične marketinge. Onda imamo licemerje da li je pravda ili nepravda. Ovo je realnost. U svetu i Evropi se dešava da profit stavljate ispred zdravlja. Nemamo nikakvu euforiju. Nažalost, nismo završili Evroligu. Zvezda je imala dobar raspored u finišu Evrolige, šest kola do kraja, trebalo nam je 4-5 pobeda da uđemo u osam. Zvezda je imala dobar tim čija se forma penjala. Direktno da vam kažem, uveren sam da bi Zvezda osvojila i ABA ligu i domaću ligu i da bismo ušli u Top 8 Evrolige. Ali to je prošlost i ja se pripremam za novu sezonu", rekao je Nebojša Čović u emisiji "Oko" na RTS.

Evroliga i Evrokup se neće nastaviti, sezona je otkazana i neće biti šampiona, a čeka se odluka šta će biti sa ABA ligom i KLS.

Crvena zvezda je pre završetka sezone bila na 14. mestu u Evroligi, dok je u ABA ligi bila na poziciji 3.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track