PRE 18 GODINA SRBI SU PLAKALI U NOĆI BEZ SNA Ori je trojkom srušio šampionske snove Sakramenta sa Peđom i Divcem (VIDEO)
Foto: Profimedia

bolna istorija

PRE 18 GODINA SRBI SU PLAKALI U NOĆI BEZ SNA Ori je trojkom srušio šampionske snove Sakramenta sa Peđom i Divcem (VIDEO)

Košarka -

Na današnji dan pre 18 godina mnogi ljubitelji košarke imali su tešku noć. Najpre nisu spacali jer su gledali četvrti meč finala NBA Zapada između Sakramenta za koji su igrali Vlade Divac i Predrag Stojaković i Lejkersa, koje je sa klupe vodio Fil Dćekson, a na terenu su glavne zvezde bile Kobi Brajant i Šakil O'Nil.

Veber, Divac, Bibi i družina mučili su Džeksonov favorizovani sastav, ali je prevagu na kraju doneo Ori kome je lopta bukvalno pala u ruke pošto je Divac neuspevši da je uhvati rukom odbio u njegovom pravcu.

Ori je pogodio je sa zvukom sirene i umesto 1:3, svom timu doneo relaksirajućih 2:2 i mirniji nastavak serije, koja je okočana sedmom utakmicom i trijumfom Lejkersa, koji su u velikom finalu počistili Netse sa 4:0.

Posle meča Divac nije mogao mnogo toga pametnog da kaže...

- Bio je to srećan pogodak, to je sve. Ne trebate da imate veštinu u takvoj situaciji. Samo bacite. ako uđe, ušla je - rekao je posle meča Divac, ali se sa njime nikako nije složio junak meča Rober Ori.

- Nije to bio srećan šut. Radim to čitavu karijeru. Bolje mu je da malo pričita novine - odgovorio je Ori, već tada trostruki NBA šampion (dve uzastopne titule uzimao sa Hjustonom).

Divac je odigrao maestralan meč, završio ga sa 23 poena i 7 skokova, dok Predrag Stojaković zbog povrede nije bio u timu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track