PASPALJ ZA KURIR: Poštena odluka Evrolige! Niko nikome nije kriv, ajde malo da gledamo u NAŠE DVORIŠTE!
Foto: ABA liga

REČ LEGENDE

PASPALJ ZA KURIR: Poštena odluka Evrolige! Niko nikome nije kriv, ajde malo da gledamo u NAŠE DVORIŠTE!

Košarka -

Nešto je moralo da bude učinjeno, na kraju je odluka fer. Neko budu zakinut manje, neko više, ali nema ovde nikakve krivice, kaže slavni košarkaš

Odluka Evrolige naišla je na različite reakcije u Srbiji. Žarko Paspalj smatra da su čelnici elitnog evropskog takmičenja fer postupili.

- Nešto je moralo da bude učinjeno. Rekao bih da je ovo pošteno, fer.... E sad, svakako neko bude zakinut manje, neko više. Ovo je bila dobra sezona, koja je, nažalost, morala da bude prekinuta. Tako da nema tu pitanja neke krivice - počeo je priču Paspalj za Kurir.

Pozicija timova iz regiona nije najbolja u Evroligi. Svi smatraju da zaslužujemo više od tog jednog mesta, ali...

- Šta su klubovi uradili da ojačaju regionalno takmičenje? Da se izbore za jake pozicije ABA lige, da stvore jedno dobro i jako takmičenje... Ne, ovde se uvek bave time da su oštećeni u nekom meču, da im je oduzeto nešto, da ovo, da ono... A na jačanju lige niko ne radi ništa. Naprotiv, radi se suprotno.

Situacija sa koronavirusa u znatnoj meri promeniće i srpsku košarku.

- Klubovi će morati da budu daleko oprezniji prilikom dovođenja igrača. Veoma malo smo radili na stvaranju naših igrača. To je rad koji zahteva dugoročnu strategiju, ne može da se ostvari za godinu dana, ali iskreno, ne vidim želju da se krene tim putem - zaključio je legendarni as.

Ugledajmo se na Čelsi

Kao primer dobrog funkcionisanja "proizvodnje" igrača Paspalj navodi jedan slučaj iz sveta fudbala.

- Čelsi imao zabranu dovođenja igrača u trajanju od dve godine. Oni su onda rešili da se posvete svojoj školi i da rade na stvaranju mladih igrača. To je prepoznato i među navijačima! Kada je kazna od dve godine prošla, navijači su se okupili i tražili da klub i dalje nastavi politiku forsiranja sopstvene dece.

M. B. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track