SRPSKI TRENER VIKAO NA SVOJE KOŠARKAŠICE: Ajde trčite, ku.ve! (FOTO)
Foto: Profimedia

Šokirao ih

SRPSKI TRENER VIKAO NA SVOJE KOŠARKAŠICE: Ajde trčite, ku.ve! (FOTO)

Košarka -

Košarka je brz i dinamičan sport sa puno emocija na terenu, pa tako nisu retkost i zanimljive scene.

Jedna od anegdota vezana je za poznatog srpskog trenera Mihajla Mikija Vukovića, koji je u ženskoj košarci osvojio sve što se osvojiti može.

Poseban trag ostavio u Jedinstvu iz Tuzle, gde je "izmislio" Raziju Mujanović, neprikosnovenog centra i članicu Kuće slavnih, ali i u Španskoj Dorni iz Valensije. Kraljevački list Sidža preneo je jednu zanimljivu anegdotu sa početka Mikijeve karijere u inostranstvu. Vuković je počeo da trenira Dornu, ali nije dobro znao španski jezik.

Mihajlo Vuković
Mihajlo Vukovićfoto: Youtube/Screenshot/Portal Krug

Imao je nekoliko pomoćnika koji su radili s njim i pokušavali nešto da prevedu igračicama. Na jednom od treninga kada su košarkašice istrčavale deonice nije bio zadovoljan zalaganjem pa je ljutito uzviknuo:

- Tres puta dos cincuenta metros!

Pokušao je da im kaže da istrče pedeset metara još tri puta. Nije znao da reč "puta" na španskom znači "prostitutka" ili "ku.va". Devojke su bile prenaražene misleći da ih Srbin psuje.

- Sve sam izmešao, srpski i španski. One se ukočiše! Pitam se: „Šta li sam pogrešio?“ Onda sve ponovim, misleći da nisu dobro čule. „Puta" na španskom znači „ku.va", pa su igračice bile u šoku misleći da sam rekao: „'Ajde, trčite, ku.ve...“ I neprijatno, i smešno, ali baš je tako bilo i na sreću odmah razjašnjeno - pričao je kasnije Vuković za portal Krug.

Ovaj rođeni Kraljevčanin je u Valensiji napravio čudo i od muškog tima, koji je tavorio u drugoj ligi. Za godinu dana ih je uveo u elitu i osvojio Kup kralja. Igrao je i finale Kupa Saporte. Nije ni čudo što jedna hala u ovom gradu nosi njegovo ime.

(Predrag Gajić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track