VISINA NIJE VAŽNA: Mogu da ih zaustave samo faulom! VIDEO
Foto: Instagram / Mani Love

VERUJ U SEBE!

VISINA NIJE VAŽNA: Mogu da ih zaustave samo faulom! VIDEO

Košarka -

Mali su, ali ubitačni! Priroda nije bila darežljiva prema osobama koje su obolele od ahondroplazije, odnosno poremećaja rasta, ali neke od njih nije sprečila da postanu sjajni košarkaši.

To se posebno odnosi na ulični basket, gde im nizak rast uopšte ne predstavlja problem. Naprotiv, ponekad toliko iznerviraju rivale da ovima ne preostaje ništa drugo nego da ih grubo fauliraju.

Jedan od najpoznatijih "malih" basketaša je Meni Lav, visok samo 134 centimetra. Meni je najpre postao zvezda na društvenim mrežama, gde je stekao ogromnu popularnost, a dogurao je čak do slavih Harlem Globtrotersa.

- Za košarku nije najvažnija visina, nego srce. Ako imate srce, onda je sve lako. Stvar je u samopouzdanju - stav je ovog sjajnog košarkaša.

Meni se rano zaljubio u košarku i nije odustajao od ideje da postane profesionalac. Usavršavao je tehniku koja bi mu dala prednost u odnosu na više protivnike, a tu prvenstveno veliku ulogu igra "krosover", ubitačan dribling i brzina. Postao je član grupe Kort Kings, koja se bila pandam slavnijim Globtrotersima, a kasnije je ostvario san i obukao dres čuvenih Harlemovaca, koji su mu dali nadimak Hot Šot.

- Neverovatno je koliko sam popularan u Aziji. Ljudi su tamo ludi za mnom, stalno mi traže autogram i hoće da se slikaju sa mnom - kaže Meni.

Predrag Gajić/Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track