KAKO MI JE DRAŽEN DONEO JUGO 55: Ja sam na zidu držao njegov poster, a moja pokojna baba sliku!
Foto: Youtube screenshot

HIT PRIČA

KAKO MI JE DRAŽEN DONEO JUGO 55: Ja sam na zidu držao njegov poster, a moja pokojna baba sliku!

Košarka -

Legendarni košarkaš igrom slučaja obradovao jednog Novosađanina.

Dražen Petrović bio je košarkaš kakav se retko rađa, najveća zvezda jugoslovenske košarke 80-tih godina, veliki majstor pod obručima.

U poslednje vreme isplivavaju mnoge nepoznate priče o košarkaškom Mocartu, koji nas je prerano napustio. Jednu od njih otkrio je na društevnim mrežama Siniša Grmuša iz Novog Sada.

- Držao sam njegov poster u sobi, a moja pokojna baba je držala njegovu sliku, jer je prvi "jugo 55 A", koji je došao na naše prostore, došao kod mene. Pokojni Dražen me je izvukao na nagradnoj igri 1986. ili 1987. godine. O tome je pisao i novosadski Dnevnik. Hvala mu, definitivno je bio doktor košarke i večna mu slava - napisao je Siniša na jedan post koji se odnosio na sjajnog košarkaša.

foto: Printskrin Instagram

Dražen Petrović se tih godina često pojavljivao u medijima, a kako je baš Kuriru ispričala njegova majka Biserka, imao je razumevanja za novinare i uvek bi mu bilo krivo kada bi nekog uskratio za intervju.

- Znala bih ga upitati "Dražene, kako se ne umoriš od stalnih gostovanja po televizijama i od intervjua?". On bi mi uvek odgovarao kako ljudi rade svoj posao i da mu je žao da nekog izbegne - rekla nam je Biserka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track