ZVANIČNO! Svetislav Pešić više nije trener Barselone
Foto: EPA/Alejandro Garcia

kraj saradnje

ZVANIČNO! Svetislav Pešić više nije trener Barselone

Košarka -

Srpski trener Svetislav Pešić napustio je Barselonu samo dan posle poraza od Baskonije u finalu ACB lige, potvrdio je španski klub.

Katalonski klub saopštio je na zvaničnom sajtu da je prekinuo saradnju sa Pešićem posle izgubljenog finala domaće lige protiv Baskonije. Oni su objavili da su zahvalni na svemu što je pružio klubu, poželivši mu sreću u nastavku karijere.

"Pre nego što je počela finalna faza ACB lige u Valensiju, dogovorili smo se da ovo bude moja poslednja sezona u Barseloni pošto sam uradio šta je bilo potrebno. Došlo je vreme da me neko nasledi na mestu trenera", kazao je Pešić za zvanični sajt Barselone.

"Ponosan sam na svoj rad u klubu i rad svih igrača tokom sezone, a uvek ću biti uz Barselonu. Hvala i navijačima, upravi na podršci i želim klubu samo uspehe".

Ovo je Pešiću bio drugi mandat u Barseloni, ekipu je predvodio u više od 300 mečeva, ali očigledno kao veliki neuspeh u klubu su smatrali poraz od Baskonije u finalu, bez obzira na dobre rezultate u svim takmičenjima do sada.

foto: EPA/ERDEM SAHIN

Srbin je u trenersku karijeru počeo još 1982. u sarajevskoj Bosni, a kasnije je radio u Albi, Kelnu, Barseloni, Lotomatici, Đironi, Dinamu iz Moskve, Crvenoj zvezdi (u dva navrata), Valensiji, Bajernu, kao i u reprezentacijama Nemačke i Jugoslavije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track