ISPLIVALI INTRIGANTNI DETALJI TESTAMENTA DŽORDANOVOG TRENERA Ostavio mu je 200 DOLARA, a evo i zašto! NEVEROVATNA PRIČA
Foto: Profimedia

POSLEDNJA ŽELJA

ISPLIVALI INTRIGANTNI DETALJI TESTAMENTA DŽORDANOVOG TRENERA Ostavio mu je 200 DOLARA, a evo i zašto! NEVEROVATNA PRIČA

Košarka -

Nekoliko dana nakon smrti legendarnog trenera Severne Karoline Dina Smita isplivali su detalji iz njegovog testamenta.

Proslavljeni trener američke koledž košarke, čovek koji je bio mentor velikom Majklu Džordanu, imao je zanimljivu poslednju želju.

Odlučio je da nakon njegove smrti svi košarkaši sa kojima je radio dobiju po 200 dolara, kako bi se počastili lepom večerom. Smit je u svojoj bogatoj karijeri trenirao 180 igrača, što znači da je za svoje učenike izdvojio ukupno 36.000 dolara. Uz pismu u kom je navedena njegova poslednja želja ostavljen je i koverat sa čekovima.

Majkl Džordan, Vins Karter, Sem Perkins, Rašid Valas, Keni Smit... samo su neka od imena koja su se našla na spisku pokojnog Smita.

Iako se Džordanovo bogatstvo procenjuje na 2,1 milijardi dolara, nema sumnje da mu je srce zaigralo kada je čuo poslednju želju svog voljenog trenera.

Džordan je potekao na univerzitetu Severna Karolina, a Smit i on su 1982. godine postali šampioni, pošto su u dramatičnom finalu savladali Džordžtaun koji je predvodio Patrik Juing. Džordan je u finalu postigao koš za pobedu. Slavni košarkaš je uvek isticao da je Smit imao ograoman udeo u tome što je postigao u karijeri.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track