Najnovije vesti

GODINE RADA: Kamp Kasta dobio veliko priznanje Košarkaškog saveza Srbije
Foto: kss.rs

podstrek

GODINE RADA: Kamp Kasta dobio veliko priznanje Košarkaškog saveza Srbije

Košarka -

Međunarodni košarkaški kamp „Kasta“ je i zvanično postao prvi i za sada jedini kamp sa znakom kvaliteta KSS.

Na maloj prigodnoj svečanosti u „Kući košarke“, pred najužim krugom saradnika (zbog pandemije Korona virusa), govorili su generalni sekretar KSS Zlatko Bolić, koordinator regiona KSS Boško Adžić, osnivač i direktor kampa „Kasta“ Srđan Stojanović i stručni rukovodilac i autor plana i programa kampa profesor doktor Milivoje Karalejić.

Uvodnu reč dao je koordinator regiona KSS Boško Adžić, koji je istakao zadovoljstvo što je upravo „Kasta“ prvi kamp sa znakom kvaliteta KSS.

– „Kasta“ je ispunila sve definisane uslove koje kampovi treba da ispunjavaju, i više od toga, blagovremeno dostavila svu dokumentaciju… Uz to, prošlogodišnji obilazak kampa na licu mesta nas je uverio da „Kasta“ čak i prevazilazi zahteve koje smo postavili. Ova dodela znaka kvaliteta KSS predstavljaće praktično partnerstvo i saradnju u smislu zajedničkih akcija, promocija kampa i Saveza, što ćemo u praksi i razrađivati. Čestitam „Kasti“ na ovom lepom uspehu i velikom priznanju.

foto: kss.rs

Generalni sekretar KSS Zlatko Bolić i Srđan Stojanović potpisali su ugovor o pravu korišćenja znaka KSS, a Bolić je osnivaču ovog sjajnog kampa dodelio sertifikat i zastavu KSS, koja će se apsolutno zasluženo vijoriti na „Kasti“.

– Posebna mi je čast što u ovo teško vreme pandemije Kovida-19 možemo da promovišemo jednu dobru priču… Nadam se da će „Kasta“ biti primer svim ostalim kampovima koji žele da rade kvalitetno i ispune potrebne uslove da i oni dobiju sertifikat KSS. Ovo će biti dodatna obaveza i za same organizatore i učesnike „Kaste“ da cene i poštuju znak KSS, odnosno da znaju koliko težinu taj znak ima… Mi iz KSS ćemo dati punu podršku i uvek smo tu da uradimo sve što je u interesu košarke na teritoriji cele Srbije. Čestitam ljudima iz „Kaste“ na svim ispunjenim uslovima, na ažurnosti, profesionalnosti, dugogodišnjem kvaklitetnom radu… Nadam se da ćete i ubuduće svake godine biti sve bolji…

Prvi čovek kampa „Kasta“ Srđan Stojanović imao je puno lepih reči i razloga za zadovoljstvo.

– Sigurno da je ovaj veliki uspeh za nas i obavezujuć, jer svako ko vodi jedan projekat razmišlja o tome da on bude stabilan, jasan, tačan i adekvatan. Međunarodni košarkaški kamp „Kasta“ postoji 23 godine i zaista smo se trudili da naša najveća prepoznatljivost bude tim stručnjaka koji radi i predvodi ovaj kamp. Zato mi je izuzetno drago da je od prvog dana sa nama profesor Milivoje Karalejić, autor našeg jedinstvenog plana i programa rada, po kome su stotine trenera radili i učili na „Kasti“. Ali, uloga profesora Karalejića bila je mnogo šira, jer je svake godine direktno radio sa decom, držao pokazne treninge i predavanja trenerima, kontrolisao rad celog kampa, jednostavno implementirao svima bogato znanje…

foto: kss.rs

Posle 23 godine kvalitetnog rada, zaslužnih je puno…

– Zahvaljujem se profesoru Karalejiću, svim stručnim rukovodiocima koji su do sada radili u „Kasti“, svim trenerima koji su primenjivali ovaj plan i program rada jer su oni podjednako važni kao on, saradnicima u organizaciji projekta, celoj košarkaškoj javnosti… Ovo je veliki timski uspeh, čast što sam na čelu takvog tima… Zahvaljujem se i na velikom poverenju košarkašim klubovima, roditeljima, lekarima koji su, pogotovo ove godine, danonoćno brinuli o nama, svim promoterima, a na kraju i ljudima iz Košarkaškog saveza Srbije koji su prošle godine počeli ovu inicijativu… Iskreno mi je drago što smo mi mogli svemu tome da odgovorimo i zaslužimo znak i poverenje KSS. Siguran sam da znate parolu da je u životu i u sportu mnogo lakše nešto osvojiti nego odbraniti. Trudićemo se da našim znanjem, iskustvom i posvećenošću opravdamo ovo veliko poverenje koje nam je KSS ukazao i da iz godine u godinu „Kasta“ bude dostojan strateški partner KSS.

Stručni rukovodilac kampa i naš renomirani trener profesor doktor Milivoje Karalejić pozdravio je prisutne i istakao da su za stvaranje budućih košarkaša važni svi uslovi…

– Vrlo je bitno da sva deca koja žele da postanu košarkaši imaju kvalitetan stručni rad, dobar smeštaj i uslove za treniranje, a „Kasta“ sve to apsolutno ispunjava… Napravili smo da od prvog dana, tokom 23 godine postojanja ovog kampa, na prvom mestu bude struka. Košarkaški kampovi su deo velike košarkaške porodice u Srbiji i želim da naglasim da je Savez napravio pravi potez kada je uspostavio ovu priču. Želim da svi košarkaški kampovi u Srbiji imaju dobre trenere, adekvatne uslove i stručan rad, kao i mentore iz KSS koji je krovna organizacija i brine o razvoju košarke u našoj zemlji – zaključio je profesor Karalejić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track