OGLASIO SE ČUVENI BOSANSKI KOŠARKAŠ KOJI U DOBA KORONE PRENOSI GAJBE SA HLEBOM DA BI PREŽIVEO: Svi se čude, ali ja ne...
Foto: Printskrin / You Tube

SNAŠAO SE

OGLASIO SE ČUVENI BOSANSKI KOŠARKAŠ KOJI U DOBA KORONE PRENOSI GAJBE SA HLEBOM DA BI PREŽIVEO: Svi se čude, ali ja ne...

Košarka -

Posle vesti da proslavljeni bosanskohercegovački košarkaš Samir Lerić za život zarađuje radeći kao dostavljač hleba, oglasio se i on sam.

Podsetimo, rekorder po broju nastupa u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, morao je da promeni zanimanje kako bi preživeo krizu koju je prouzrokovala pandemija virusa korona.

Iako je legenda košarke u Bosni i poseduje diplomu profesora sporta i višeg sportskog trenera, morao je da se skloni sa košarkaškog parketa.

On sada radi kao dostavljač hleba za jednu uspešnu kompaniju iz Bosne i zahvalan je vlasniku iste što je dobio priliku da obezbedi svojoj porodici osnovne uslove za život.

"Nisam nikada bio neko ko se eksponira i sebe stavlja u prvi plan. I sada su ljudi saznali čime se bavim jer eto, danas svako ima mobilni telefon i fotografija se brzo raširi širom zemlje. Dobio sam mnogo poziva, svi se čude, ali ja ne. Da se ovako nešto desi u bilo kojoj državi, bilo bi zaista čudno, ali ne i u Bosni i Hercegovini", izjavio je Lerić za "Klix.ba" i objasnio kao je došlo do čudnog angažmana:

"Ovo je sve slučajno ispalo ovako. Bio sam trener mostarskog Studenta, ali prvenstvo je sredinom marta prekinuto i praktično sam od tada bez posla. Ali, i bez koronavirusa je pauza u košarci kod nas preduga. I u normalnim okolnostima mi sportski radnici smo praktično sezonci, šest meseci radimo, a šest odmaramo jer klubovi na taj način štede novac. U normalnim državama igrači i treneri su u radnom odnosu 11 meseci godišnje".

foto: Printskrin / You Tube

Lerić je poslednjih godina bio angažovan u SKK Student iz Mostara, koji je nakon prekinute sezone zbog korona virusa stekao pravo nastupa u prvom rangu košarke u BIH.

Međutim, nedostatak finansija ima je stvorio ogromne poteškoće, pa neće nastupati u prvoj ligi Bosne. Loša situacja u klubu očito se odrazila i na Lerića koji je bio primoran da pronađe novi posao.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track