MAJKLA NIKO NE BI MOGAO ČUVATI: Ker objasnio kako bi Džordan i njegovi Bulsi prošli u današnjoj košarci
Foto: Profimedia

nekad i sad

MAJKLA NIKO NE BI MOGAO ČUVATI: Ker objasnio kako bi Džordan i njegovi Bulsi prošli u današnjoj košarci

Košarka -

Trener košarkaša Golden Stejta Stiv Ker gostovao je u podcastu Bila Simonsa i između ostalog odgovorio na pitanje kako bi se Majkl Džordan snašao u današnjoj košarci.

"Kad pogledam te Bulse, ta je ekipa bila kao stvorena za današnju košarku, osim za količinu ispucanih trojki, ali mislim da bi se dobro prilagodila. Kad govorimo u svestranosti koja je danas potrebna za igranje odbrane, ako na teren staviš Rona Harpera, Majkla Džordana, Skotija Pipena, Tonija Kukoča i Denisa Rodmana, to je odbrana za 2020. godinu. Mogli bi čuvati bilo koga", rekao je Ker.

Iz startne petorke Bulsa izvukao je centra Luka Longlija, Rodmana prebacio na peticu, a na njegovo mesto s klupe uveo Kukoča. .

"S druge strane, ofenzivno, niko ni tada nije mogao čuvati Džordana. A zamislite ga samo s novim pravilima i s ovolikim prostorom", rekao je Kerr.

foto: Daren Abate

Nova pravila na koja je Kerr mislio prvenstveno se odnose na zabranu korištenja ruku u odbrani, a prostor o kojem govori stvara se zahvaljujući napadačkom fokusu na trojkekoji izvlači visoke igrače iz reketa i omogućuje lakše prodore bekovima. U takvim uslovima zaista nije teško proceniti da bi Džordan mogao postići 50 poena kad god poželi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track