HALO, KLUŽ! VUJOŠEVIĆ PRED KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Zbog korone nećemo biti spremni za Igokeu!
Foto: Fiba

PRoblemi zbog virusa

HALO, KLUŽ! VUJOŠEVIĆ PRED KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Zbog korone nećemo biti spremni za Igokeu!

Košarka -

Najzanimljiviji duel kvalifikacija za košarkašku FIBA Ligu šampiona, bar za ljubitelje basketa sa ovih prostora, je onaj između Igokee i rumunskog Kluža.

Pre svega zbog činjenice da je šef stručnog štaba Kluža Duško Vujošević, najtrofrofejniji trener u istoriji Partizana. Prvi meč na programu je za mesec dana u Republici Srpskoj (15. septembra), dok je revanš tri dana kasnije. Zato smo pozvali Vujoševića da ga pitamo šta očekuje od tog dvomeča i kakva je situacija u ekipi.

Nismo čuli dobre vesti jer Kluž ima velikih problema sa strancima, a sve zbog pandemije koronavirusa koja je izazvala haos sa putovanjima, dobijanjem viza i obaveznim karantinom.

Duško Vujošević u Klužu
Duško Vujošević u Klužufoto: instagram/U Banca

Kako objašnjava Vujošević, njegov tim u mečeve sa Igokeom neće ući spreman jer ne može da računa na kompletan tim u najvažnijem delu priprema.

- Mi imamo ukupno sedam stranaca, a četvorica stižu iz dalekih destinacija i tu se pojavio veliki problem. Na vreme smo sastavili ekipu, mesec dana pre početka priprema, koje smo bili zakazali za 3. avgust, ali ne možemo da računamo na kompletan tim - kaže Vujošević za Kurir i dodaje:

- Patrik Ričards je kasnio zbog problema sa pasošem koji mu je u međuvremenu istekao, a sada mu sleduje obavezan karantin od 14 dana. Plejmejker iz Venecuele Gregori Vargas nije ni krenuo iz Majamija, porađa mu se supruga. Kubanac Karel Guzman još nije dobio ni rumunsku vizu. Patrik Edvards je stigao na vreme, ali je morao da provede dve nedelje u karantinu pa u tom periodu nismo mogli da ga imamo na treninzima.

Jasno je da Kluž neće imati dovoljno vremena da ispuni plan priprema.

- Ne znamo ni kada možemo da zakažemo prijateljske utakmice, ne želim da ovo ispadne alibi, ali hendikepirani smo i idemo na Igokeu koja je kompletna. Naravno, daćemo sve od sebe da se probijemu u Ligu šampiona - zaključio je Vujošević.

P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track