APR UOČILA NEPRAVILNOSTI: Partizanov finansijski izveštaj vraćen na doradu
Foto: Starsport©

rok od 30 dana

APR UOČILA NEPRAVILNOSTI: Partizanov finansijski izveštaj vraćen na doradu

Košarka -

Sajt Agencije za privredne registre ovih dana je posebno interesantan navijačima u Srbiji, nakon što su obelodanjeni finansijski izveštaji fudbalskih klubova Crvene zvezde i Partizana, a zatim i KK Crvena zvezda.

Svi finansijski izveštaji ukazuju na ozbiljne probleme ovih klubova i da stanje alarmantno, jer fudbalski večiti rivali imaju dugovanja više od 30 miliona evra, dok je košarkaški klub u minusu sedam miliona evra.

Za sada jedino finansijski izveštaj Košarkaškog kluba Partizan nije zvanično objavljen, ali kako se može videti po podacima APR-a, predmet se obrađuje.

Pre nekoliko dana APR je objavio i dokument u kome navodi na nepravilnosti uočene u finansijskom izveštaju KK Partizan, te je predmet vraćen na dopunu, koju treba izvršiti u narednih 30 dana, kako bi se otklonili nedostaci, a u suprotnom dokumentacija neće biti upisana u Registar, niti objavljena kao potpuna i računski tačna.

Agencija navodi da je Partizan dostavio APR-u finansijski izveštaj poslednjeg dana u zakonski predviđenom roku - 4.avgusta 2020. godine, ali su utvrđeni nedostaci.

- Finansijski podaci prikazani u Odluci o raspodeli dobiti ili pokriću gubitka ne odgovaraju podacima iz obrazaca redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja (u bilansu stanja ne postoji dovoljno dobiti prethodne godine kojim bi se pokrio ostvareni gubitak - navodi se u saopštenju APR-a.

foto: Printscreen

Inače, Partizan je dostavio finansijski izveštaj 4. avgusta, što je bio poslednji dan zakonski predviđenog roka. Međutim, utvrđeni su nedostaci.

„Finansijski podaci prikazani u Odluci o raspodeli dobiti ili pokriću gubitka ne odgovaraju podacima iz obrazaca redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja. U bilansu stanja ne postoji dovoljno dobiti prethodne godine kojim bi se pokrio ostvareni gubitak“, navodi se u saopštenju APR-a.

Prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović je u prethodnim intervjuima bio zadovoljan poslovanjem crno-belih.

„Mi smo za 1.100.000 evra otkupili oko 2.700.000 evra duga. Retko je kome to jasno. Struktura duga je podeljena na igrače, banku i ostale poverioce. Došli smo u situaciju da tužimo banku koja sada nama duguje 181.000.000 dinara. Potraživanja igrača i trenera od 3.400.000 evra sveli smo na 1.700.000 evra pregovorima i ostalo je da platimo još 600.000 evra. Tako smo ukupno na razne načine smanjili ukupan dug za 4.200.000 evra. Mi nismo koristili raznorazne trikove kako bi izigrali poverioce, isplatilo nam se što smo otvoreno razgovarali. Povratili smo ugled kod partizanovaca, rekao je prošle godine Mijailović.

Kurir sport / Telegraf.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track