JOKIĆ NE MOŽE SAM: Klipersi pregazili Denver! Šampion se ne predaje, pobeda u poslednjoj sekundi! VIDEO
Foto: AP

NBA

JOKIĆ NE MOŽE SAM: Klipersi pregazili Denver! Šampion se ne predaje, pobeda u poslednjoj sekundi! VIDEO

Košarka -

Košarkaši Denver Nagetse ubedljivo su poraženi od Los Anđeles Klipersa rezultatom 120:97 u prvoj utakmici polufinala Zapada.

U redovima Denvera, Nikola Jokić ponovo najbolji, na momente je sam igrao i meč završio sa 15 poena (6/14) uz po 3 skoka i asistencije za 30 minuta na parketu

Milsap je dodao 13 uz 9 skokova, a po 12 su ubacili Moris, Grent i Marej koji je imao i 6 asistencija.

Kavaj Lenard je sa 29 poena bio najefikasniji pojedinac, Džordž je imao 19 uz 7 skokova, Moris 18, Herel15, a Lu Vilijams 10 poena.

Denver se dobro držao u prvoj četvrtini dok su startne petorke bile na parketu, a onda je usledio pad i Klipersi su već na poluvremenu imali ubedljivu prednost 69:51.

Drugo poluvreme bilo je rutina, a Denver očigledno nije imao snage za nešto više nakon iscrpljujuće serije sa Jutom.

Druga utakmica na programu je u noći izmedju subote i nedelje.

Košarkaši Toronta smanjili su na 1:2 protiv Bostona u polufinalu Istoka, pošto su pobedili sa 104:103 "trojkom" O Dži Anunobija u poslednjim trenucima utakmice. Anunobi je meč završio sa 12 poena, 10 skokova, tri asistencije i dve blokade.

Pola sekunde pre kraja Boston je imao dva poena prednosti, nakon što je Kemba Voker asistirao Danijelu Tajsu na "zakucavanju". Posle toga Kajl Lauri je dugim pasom pronašao Anunobija, koji je postigao koš za pobedu.

Lauri je predvodio aktuelne šampione lige sa 31 poenom, osam asistencija i šest skokova, a dobru partiju prikazao je i Fred Vanvlit sa 25 poena i šest asistencija. Paskal Sjakam ubacio je 16 poena uz sedam skokova, a Mark Gasol 10 poena, uz šest skokova i tri asistencije.

Seltiksi su pretrpeli prvi poraz u poslednjih sedam utakmica plej-ofa, a najefikasniji u ekipi bio je Kemba Voker sa 29 poena, tri skoka, tri asistencije i tri ukradene lopte. Džejlen Braun imao je 19 poena i 12 skokova, Džejson Tejtum 15 poena, devet skokova i šest asistencija, a Markus Smart 11 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Četvrta utakmica igra se u nedelju uveče.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track