SEDAM GODINA OD NESREĆE U KOJOJ JE STRADALA NATAŠA KOVAČEVIĆ: Na današnji dan iz Mađarske su stigle užasne vesti VIDEO
Foto: Vladimir Šporčić

BILO JE STRAŠNO

SEDAM GODINA OD NESREĆE U KOJOJ JE STRADALA NATAŠA KOVAČEVIĆ: Na današnji dan iz Mađarske su stigle užasne vesti VIDEO

Košarka -

Sedam godina je prošlo od kako je košarkašica Nataša Kovačević strdala u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj.

Košarkašice Đera, čiji je Nataša bila član, putovale su u Šopron na pripremnu utakmicu, a nesreća se dogodila kada je vozač autobusa skrenuo s puta kako bi izbegao direktan sudar sa automobilom koji je ušao u suprotnu traku. U udesu su poginuli menadžer tima Peter Tapodi i trener Akoš Fuzi, a srpska košarkašica Milica Ivanović, koja je odmah pomogla Nataši je lakše povređena.

Kovačevićeva je s mesta nesreće prebačena u bolnicu a zbog težine povrede amputacija je bila neminovna.

Ko je rekao da nema vise kosarke?

Објава коју дели ?????? ????????? (@nacika7) дана

Za vreme koje je provela u bolnici Nataša je pobrala simpatije mnogih ljubitelja sporta, a podršku su joj pružili i naši sportisti koji su bili u susednoj nam zemlji poput Zorana Supića ili Kaće Bulatović.

Kovačevićeva je rođena 1994. godine, prošla je sve reprezentativne selekcije, a leta 2013. učestvovala je na Evropskom prvenstvu mladih u Turskoj, kao i prvenstvu sveta za juniorke u Litvaniji. Pre Đera igrala je za Partizan, Voždovac i Crvenu zvezdu.

U junu 2015. u u Budimpešti je FIBA Evropa u okviru prvenstva Evrope za žene organizovala "Utakmicu legendi" uz učešće najpoznatijih zvezda evropske muške i ženske košarke u čast Natašinog povratka ovom sportu.

Ona se 11. novembra te godine vratila takmičenjima u dresu voljenog kluba, Crvene zvezda, čiji je predsednik potom bila 2016. i 2017. godine. Tada je i postala član komisije „Žene i sport“ Olimpijskog komiteta Srbije.

Vodi fondaciju "Nataša Kovačević" čija su četiri osnovna cilja pomoć teže povređenim i obolelim sportistima, zatim edukacija sportista o potrebama dodatnog osiguranja kao elementa zaštite od neželjenih događaja i uključivanje osiguravajućih kompanija u vidu pravljenja paketa usluga koji bi bili prilagođeni sportistima, potom podrška mladim sportskim talentima, ne samo u sportskom razvoju već i u školovanju i, konačno, promocija ženskog sporta. Najmlađi je ambasador FIBA, a u međuvremenu je stekla i dve fakultetske diplome.

Često je možete sresti dok uz pomoć proteze koju je dobila zahvaljujući pomoći i saradnji košarkaških saveza Srbije i Francuske, trči, pliva, vozi ili ide u provod, a trenutno je angažovana u Košarkaškom savezu Srbije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja