PONOVO JE SRBIN ZATRPAO KOŠ PROTIVNIKA, ALI UZALUD! Jokić ne može sve sam! Denveru treba novo čudo! (VIDEO)
Foto: AP

KLIPERSI POVEĆALI PREDNOST

PONOVO JE SRBIN ZATRPAO KOŠ PROTIVNIKA, ALI UZALUD! Jokić ne može sve sam! Denveru treba novo čudo! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Denver Nagetsa doživeli su poraz od Los Anđeles Klipersa (96:85) u četvrtom meč polufinala Zapadne konferencije NBA lige.

Tim iz Kolorada sada gubi sa 3:1 u seriji i nalazi se pred eliminacijom.

foto: EPA

Nagetsi su očajno ušli u utakmicu. Mučili su se da postignu koš, samo je Jokić u tim momentima pravio probleme odbrani Klipersa. Prednost tima iz LA je rasla iz minuta u minut, pa su na kraju prve deonice imali +14 (26:12).

Nikola je u drugoj četvrtini dobio podršu Portera i uz mnogo snažniju odbranu uspeli su da smanje zaostatak, na odmor su otišli sa -8.

U ranoj fazi treće deonice Nagetsi uspevaju da izjednače rezultat 48:48, međutim, u nastavku odgovornost preuzma fantastični Lenard. Klipersi na krilima "Kandže" prave seriju 19:5 i na kraju treće četvrtine imaju ponovo dvocifrenu prednost 73:63.

Džordž na startu poslednjeg perioda igre vezuje dve trojke i donosi veliku prednost svom timu. Denver se nije predavao, borili su se do poslednjeg minuta utakmice, ali uzalud. Iskusna ekipa trenera Doka Riversa nije dozvolila iznenađenje, rutinski su priveli utakmicu kraju.

Srpski reprezentativac Nikola Jokić ponovo je bio najbolji igrač Denvera. Nikola je ostvario dabl-dabl učinak, imao je 26 poena , 11 skokova i šest asistencija.

Međutim, ponovo nije imao adekvatnu podršku saigrača. Džamal Marej je utakmicu završio sa 18 postignutih poena, dok je Porter ubacio 15.

Junak trijumfa moćnih Klipersa bio je fantastični Kavai Lenard, koji je bio na korak od tripl-dabl učinka. Ubacio je 30 poena, zabeležio 11 skokova i devet asistencija.

Denver sada gubi sa 3:1 u seriji i Kliperse samo pobeda deli od finala zapadne konferencije NBA lige.

Jokiću i družini je potrebno novo čudo...

Kuri sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track