BALKAN BOJSI SU HIT U AMERICI: Dragić otkriva kako se košarkaška družina veselila uz Džeja i Mitra Mirića! (FOTO)
Foto: Instagram

bravo momci

BALKAN BOJSI SU HIT U AMERICI: Dragić otkriva kako se košarkaška družina veselila uz Džeja i Mitra Mirića! (FOTO)

Košarka -

Slovenački košarkaš srpskog porekla prvi put priča kako se vesela ekipa družila tokom NBA pauze

Fotografije iz NBA lige na kojoj su košarkaši sa prostora bivše Jugoslavije oduševila je pre nekoliko nedelja sve u regionu.

Podsetimo, u pitanju su bili Nikola Jokić, Boban Marjanović, Nikola Vučević, Luka Dončić, Goran Dragić i Vlatko Čančar, da bi im se sledećeg dana pridružili i Mario Hezonja, Ivica Zubac i Jusuf Nurkić.

foto: Instagram

O tome kako su se okupili "Balkan bojsi" u dalekoj Americi prvi put je za javnost pričao Goran Dragić, slovenački košarkaš srpskog porekla.

- Bila je to luda noć puna emocija. Nismo znali šta će biti sledećeg dana. Pretvorili smo restoran u klub - rekao je Dragić novinaru sajta "Atletik" Jovanu Buhi i otkrio da se skup desio kada je NBA liga stupila u štrajk zbog nereda u SAD.

foto: Instagram

Kako piše Buha večera se pretvorila u veselo druženje od šest sati, gde su košarkaši sa mobilnih telefona puštali narodnu muziku, posebno hitove "Slavija" od Džeja i "Ne može nam niko ništa" od Mitra Mirića.

foto: Damir Dervišagić

- Jokić i Bobi su najsmešniji ljudi. Stalno zezaju jedan drugog. Smejali smo se cele noći. Bobiju sam rekao da kad završi košarkašku karijeru sasvim sigurno ide na TV. Luka je miran i pomalo tih, ali sluša sve vreme, onda ispali jednu šalu i svi se smeju - otkrio je Dragić i potom dodao da košarkaši međusobno ne pričaju o politici:

foto: Damir Dervišagić

- Ne možemo izbrisati istoriju. To znači da su se dešavale loše stvari u ratu i ostalo. Ali, to je sad završeno i moramo da se okrenemo budućnosti. Imam mnogo prijatelja u Hrvatskoj. Ja sam Srbin. Pola Srbin, pola Slovenac, a baba i deda su živeli u Bosni. Znači da sam živeo sa mnogo različitih kultura - pravoslavcima, muslimanima, katolicama. Za mene nema razlike.

Kurir sport/The Athletic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track