MIŠKO RAŽNATOVIĆ PRIČAO HRVATIMA O JOKIĆU: Bilo je sasvim normalno da Nikola pojede POLA KILOGRAMA MASNOG BUREKA (FOTO)
Foto: @starsport

AGENT HRVATIMA OTVORIO DUŠU

MIŠKO RAŽNATOVIĆ PRIČAO HRVATIMA O JOKIĆU: Bilo je sasvim normalno da Nikola pojede POLA KILOGRAMA MASNOG BUREKA (FOTO)

Košarka -

Iako je Denver izgubio prvi meč u finalu Zapada od Lejkersa Srbin je i dalje centralna tema svih košarkaških razgovora.

A onaj ko ga najbolje poznaje uz porodicu je srpski košarkaški agent Miško Ražnatović. Čovek, koji je otkrio košarkaško čudo, kasnije ga doveo do visina.

Put nije bio ni malo lak o čemu je pričao Ražnatović u intervju za “Indeks.hr”.

Krenuo je od Nikolinih početaka kada ga je otkrio u Vojvodini, pa do Mege i na kraju NBA lige.

"Naravno da u početku nisam mogao ni da zamislim da će imati ovakvu karijeru. Da budem iskren, bio sam zadovoljan kad je na NBA draftu bio 41. “pik”. To je bio izuzetan rezultat, ali i pokazatelj da ti brojevi ne znače previše. Imao je sreće da je došao u pravu sredinu koja mu je dala šansu da napreduje i pokaže šta zna. Iz godine u godinu sve je bolji, a mislim da će i dalje napredovati", rekao je Ražnatović pa se prisetio Jokićevih početaka u Megi.

foto: AP/Tviter

"Nije bio baš kao na onim fotografijama, ali imao je višak kilograma i bio je znatno fizički slabiji od svih drugih u ekipi. Kondicioni trener ga je odmah izvukao iz timskog treninga da mu telo dovede u stanje da može da trenira sa ostatkom ekipe. Rekao je da će se povrediti u roku od tri dana ako odmah krene s punim treningom. Ali Jokić je pokazao da fizikalije nisu presudne i to mi je jako drago jer otvara vrata svim klincima da maštaju kako mogu postati NBA igrači, da nije bitno imati brdo mišića i skakati ne znam koliko visoko. On je krajnje atipičan primer, ali dobar za sve klince koji igraju košarku, pogotovo u ovoj našoj lucidnoj regiji", kaže Ražnatović.

Pod uticajem Ražnatovića i trenera Milojevića, a posebno starijeg brata Strahinje, Jokić je polako počeo menjati svoje grozne prehrambene navike te izgledati kao košarkaš.

Pre toga bilo je sasvim uobičajeno da Nikola za obrok pojede pola kilograma masnog bureka i dve litre Koka- Kole. Ipak, Miško kaže da najsmešnija anegdota o Nikoli nije vezana za njegovu nezdravu ishranu.

foto: Starsport©

"Bio je jako popularan među decom pa je jednom potpisao toliko autograma da mu se upalila tetiva na ruci, zbog čega je propustio sedam dana treninga i par utakmica."

Kaže da ne može biti potpuno obektivan kad hvali Jokića, ali njegovim predstavama u ovogodišnjem doigravanju nije oduševljen koliko i većina košarkaškog sveta.

"Njegove utakmice nisu ništa posebno bolje nego prošle godine, samo je sada način na koji je Denver dobijao serije preokretima sa 1:3 vrlo markantan. O tome priča celi svet i zbog toga je fokus na njemu i Denveru veći. Prošle godine su imali vrlo sličnu situaciju, dobili su 4:3 pa izgubili istim rezultatom, a on statistički nije toliko napredovao, štaviše, pre je imao više skokova i asistencija. Očekivao sam da će ovako igrati jer je sazreo, ali objektivno ne i da će Denver dobiti tri utakmice zaredom i proći", kaže Ražnatović.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track