PROKLETSTVO TROJKE LEJKERSA Dejvis nije prvi koji je rasplakao Srbiju! Plakali smo i sa Divcem i Peđom (VIDEO)
Foto: EPA

BOLNO SEĆANJE

PROKLETSTVO TROJKE LEJKERSA Dejvis nije prvi koji je rasplakao Srbiju! Plakali smo i sa Divcem i Peđom (VIDEO)

Košarka -

Trojka Entonija Dejvisa kojom su Lejkersi savladali Denver našeg Nikole Jokića (105:103) u finalu plej - ofa Zapadne konferencije NBA lige, nije prva kojom su košarkaši tima iz Los Anđelesa rastužili Srbiju i bacili u senku fantastičnu partiju Jokića, posebno u završnici.

Dejvis je naime, trojkom u poslednjoj sekundi direktno preko Jokića, koji se tu našao greškom Mejsona Plamlija, koji nije sačuvao direktnog rivala, doneo Lejkersima prednost od 2:0 u seriji i probudio bolna sećanja starijih ljubitelja košarke.

Oni koji su 2002. godine pratili mečeve Sakramenta za koji su igrali Vlade Divac i Predrag Stojaković setiće se da je sličnu stvar u četvrtom meču polufinala Zapada uradio Robert Ori, koji je trojkom doneo pobedu Lejkersima.

Kobi Brajant je na sebe preuzeo odgovornost i promašio polaganje, njegov promašaj Šekil O'Nil nije uspeo da vrati u koš i Vlade Divac je tu loptu izbacio na liniju za tri poena gde je dočekao Robert Ori, koji je šutnuo preko Vebera i pogodio za 100:99, čime je doneo Lejkersima izjednačenje u seriji, koju su Lejkersi dobili u majstorici.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track