Najnovije vesti

ABA LIGA POČINJE, NESUGLASICE OSTAJU: To je odlučeno na sastanku bez Crvene zvezde, FMP-a i Cibone
Foto: ABA liga

gordijev čvor

ABA LIGA POČINJE, NESUGLASICE OSTAJU: To je odlučeno na sastanku bez Crvene zvezde, FMP-a i Cibone

Košarka

Regionalna košarkaška ABA liga će ipak početi sledećeg vikenda, iako ključne nesuglasice ostaju.

Sednica Skupštine, koja je trebalo da se održi danas, najverovatnije će biti u subotu ujutro, a najkasnije u ponedeljak.

Cilj je da se verifikuju mandati Dubravka Kmetovića kao direktora i Milije Vojinović kao sportskog direktora lige, kako bi takmičenje moglo da počne.

Umesto Skupštine, danas je održan sastanak devet klubova, bez učešća Crvene zvezde, FMP-a i Cibone, čiji je predsednik, ujedno i odlazeći predsednik ABA lige, uzburkao strasti dopisom klubovima u kojem je napisao: „Laku noć, ABA ligo”.

Dogovoreno je da sezona krene, ali je ostao ključni problem oko prenosa udjela vlasništva lige FMP-u, Mornaru i Primorskoj, za šta je potrebna jednoglasna odluka. To ne želi Partizan, kako predsednik ne bi postao Zoran Tošković, koji je predstavnik Zvezde u Košarkaškom savezu Beograda i tast Filipa Čovića.

„Crno-bijeli” ne spore pravo FMP-u da se takmiči, ali ne želi da mu prenese vlasništvo dok se klubovi ne obavežu da će u slučaju spora biti nadlužan Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), a ne Trgovinski sud u Zagrebu.

Crvena zvezda na to ne pristaje, jer teško da bi CAS dozvolio da klub i njegova filijala igraju u istom rangu takmičenja...

„Na prethodnim Skupštinama je usvojen kalendar ABA lige i Partizan je glasao da FMP, iako nije pravno sastavni dwo ABA, može da se takmiči. Dakle, ABA liga može da počne, pravi se predstava da ne može i to od strane gospodina Nebojše Čovića da tast Filipa Čovića, gospodin Tošković, predsedava ABA ligom”, poručio je Ostoja Mijailović, predsednik Partizana.

Kako će se razriješiti ovaj Gordijev čvor? Nikome nije jasno...

Najbolji predlog je dao Milija Vojinović - da se izvrši preregistracija ABA lige iz javnog trgovinskog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću, pa da onda klubovi glasaju da li su za to da se u slučaju sporova ide na arbitražu u Lozanu.

Kurir sport / Vijesti.me

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...