SUDE KAO JA POSLE ŠEST ČAŠA VISKIJA! Sraman sudijski kriterijum razbesneo američke novinare! DENVER POKRADEN
Foto: AP Mark J Terrill

SUDE KAO JA POSLE ŠEST ČAŠA VISKIJA! Sraman sudijski kriterijum razbesneo američke novinare! DENVER POKRADEN

Košarka -

Diskutabilne sudijske odluke obeležile su finalnu seriju Zapadne koferencije između Denvera i Lejkersa.

Kroz čitavu seriju arbitri su favorizovali Lejkserse. Lebron i Dejvis bili su zaštićeni kao beli medvedi, za svaki kontakt sa njima košarkaši Denvera dobijali su lične greške, a dvojac Lejkersa dobar deo utakmice provodio je na liniji za slobodna bacanja. Delovalo je da sudije imaju zadatak da najboljeg igrača Denvera opterete ličnim greškama. Jokić je praktično na svakom meču imao problema sa faulovima, tako je u poslednjem petom meču u prvom poluvremenu igrao samo osma minuta, jer je rano dobio tri lične.

Ovakav sudijski kriterijum razbesneo je i brojne američke novinare, koji su na društvenim mrežama otvoreno komentarisali pojedine sporne odluke.

Svi su se složili u jednom - Nagetsi nisu bili u ravnopravnom položaju...

"Mislim stvarno, kad NBA sudije dozvole Lebronu da spusti rame i razgrne put kroz odbanu i je**no ne kazne to. Šta prokleto možete da uradite? Igrajući protiv dva reivala tokom ove serije, Nagetsi nikada nisu bili u ravnopravnom položaju", napisao je novinar Forbsa Džoel Ras.

"Suđenje je precizno kao kada ja igram pikado posle šest čaša viskija", poručio je sportski novinar Ti-Džej Mekbrajd.

foto: Tviter

Podsetimo, Lejkersi su u petom meču finalne serije Zapada savladali Denver (117:107) i tako ukupnim rezultatom 4:1 izborili plasman u finale NBA lige.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track