LEJKERSI DEMONSTRIRALI SILU NA STARTU FINALNE SERIJE  Obrva i Kralj uništili Majami! Ozbiljna povreda Gorana Dragića! (VIDEO)
Foto: AP

nba

LEJKERSI DEMONSTRIRALI SILU NA STARTU FINALNE SERIJE Obrva i Kralj uništili Majami! Ozbiljna povreda Gorana Dragića! (VIDEO)

Košarka -

Los Anđeles Lejkersi ubedljivo su savladali Majami Hit (116:98) za 1:0 u finalnoj seriji NBA lige.

Tim iz LA je pitanje pobednika praktično rešio u prvom poluvremenu, u kom je stekao čak 17 poena prednost (65:48). Lejkersi su nastavili sa sjajnom igrom i u trećoj četvrtini. Prednost Jezerdžija rasla je iz minuta u minut, a sredinom ove deonice iznosila je maksimalnih +32. Hit je do kraja meča uspeo samo da ublaži poraz.

Bilo je to košmarno veče za šampiona Istoka. Jedan od najboljih igrača Majamija Goran Dragić povredio je stopalo i za njega je ova serija najverovatnije završena, a sjajni centar Bem Adebajo istegao je rame, pa je i njegov nastup u nastavku serije pod velikim znakom pitanja.

Entoni Dejvis bio je nezaustavljiv na ovom meču, utakmicu je završio sa 34 poena, devet skokova, pet asistencija i tri blokade. Lebron je odigrao još jednu monstruoznu partiju. Bio je nadomak novog tripl-dabla, ubacio je 25 poena i zabeležio 13 skokova i devet asistencija.

U poraženom timu najefikasniji je bio Džimi Batler sa 25 postignutih poena.

Drugi meč na programu je u noći između petka i subote, takođe od 3 časa po našem vremenu

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track