ZVEZDA KAO TAJFUN PROTUTNJALA ZAGREBOM: Crveno-beli stotkom isprašili Cibonu (VIDEO)
Foto: ABA Liga

aba liga

ZVEZDA KAO TAJFUN PROTUTNJALA ZAGREBOM: Crveno-beli stotkom isprašili Cibonu (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na startu regionalne ABA lige kao gosti Cibonu u Zagrebu 104:66.

Crveno-beli su do ubedljivog trijumfa došli zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena, ali i odličnoj odbrani koja je popustila tek u poslednjoj deonici. Najefikasniji u redovima Zvezde bili su Kori Volden sa 19, Duop Rit sa 17, Džordan Lojd sa 15 i Dejan Davidovac sa 11 poena.

Marko Jagodić Kuridža je imao 10 poena, Simanić je stao na devet, Simonović je imao osam, Lazić i Dobrić po pet, Hol tri i Kuzmić dva. S druge strane, Drežnjak je sa 16 poena bio najefikasniji u redovima Cibone, Nakić je imao 13, a Bundović 12.

Četvrtina četvrtina

37. minut 97:72 - Obradović je "ispraznio klupu" i pružio šansu svim igračima u sastavu. Na teren je izveo i Aleksu Radanova, koji je dobio nezgodan udarac u butinu, pa je zbog trenutnog bola morao na klupu. I Hol se "upisao" u finišu utakmice

Četvrta četvrtina

30. minut 84:43 - Prednost Zvezde konszantno raste

26. minut 36:74 - Malobrojna publika u Zagrebu, među kojom je i hrvatski NBA as Bojan Bogdanović, pokušava da podrži tim Cibone 21. minut 30:67 - Davidovac pogađa trojku, desetu za Zvezdu koja ide na najvećih +37

Treća četvrtina

20. minut 64:28 - Lojd je trojkom završio prvo poluvreme

16. minut 50:20 - Posle četiri vezana poena Cibone Saša Obradović je zatražio minut odmora

14. minut 48:16 - Cibona ima već 12 izgubljenih lopti, a Zvezda, utisak je, kažnjava svaku grešku

Druga četvrtina

10. minut 33:11 - Trojkom Voldena završena je prva četvrtina

9. minut 24:9 - Serija Zvezde od 14:0

5. minut 9:2 - Odlično je Zvezda odigrala odbranu dva-tri minuta, ali sve dok Lazić na isteku napada nije pogodio trojku, bilo je grešaka u napadu. Zatim je i Hol pogodio dvojku i naterao Velića da traži minut odmora.

Prva četvrtina

Trener Saša Obradović, izjavio je da ekipu čeka teška utakmica, ali i ponovio da je regionalno takmičenje prioritet.

Zvezda je na startu Evrolige poražena od Fenerbahčea u Istanbulu, a posle Cibone očekuje je duel sa Baskonijom u elitnom takmičenju, u Beogradu.

"Sagoreli smo u Istanbulu, delom i zbog očekivanja, možda i jer je to bila prva prava utakmica nakon tolike pauze. Upravo tu tražimo dodatni motiv, da promenimo 'klimu', odigramo bolje i počnemo na pravi način ovo takmičenje. Vidimo da su u ABA ligi iznenađenja moguća, svako svakoga može da dobije, a regionalno takmičenje je iz više razloga prvi prioritet za Crvenu zvezdu", rekao je trener crveno-belih.

Jedan od najiskusnijih u ekipi Crvene zvezde Marko Simonović mnogo puta igrao je protiv Cibone u Zagrebu.

"Očekuje nas mlada i vrlo motivisana ekipa, željna dokazivanja. Sa te strane moramo biti maksimalno oprezni i poštovati ekipu Cibone, posebno u svetlu iznenađenja na startu prvenstva. Košarka se nije igrala sedam meseci i biće nam potrebno vreme da se uigramo i uhvatimo takmičarski ritam. Uz sve to, nismo se ni raspakovali, a krećemo na novi put, nešto što će takođe biti čest slučaj ove sezone. Kada na sve to dodamo i pandemiju korone, jasno je da će svako gostovanje biti teško i neugodno iz više uglova. Bez obzira na sve, naš cilj je da krenemo pobedom u Zagrebu" rekao je Simonović.

Utakmica između Cibone i Crvene zvezde igra se od 18 sati.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track