OBRADOVIĆEVA MAŠINA: Zvezda pregazila Mornar 31 razlike! (VIDEO)
Foto: ABA Liga

aba liga

OBRADOVIĆEVA MAŠINA: Zvezda pregazila Mornar 31 razlike! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u derbiju trećeg kola ABA lige Mornar iz Bara 93:62..

Crveno beli su sjajno šutirali, imali su 27 asistencija i šut za tri poena 13/24.

Posle prve četvrtine prednost tima trenera Obradovića je postepeno rasla i ubrzo je bila dvocifrena, a najviše plus 13. Mornar je posle toga došao do daha, ali nisu mogli ispod 10 poena minusa na poluvremenu – 46:36.

Početkom treće četvrtine Crvena zvezda je dodatno pojačala ritam i nastavila gde je stala. Mornar je više od 5 minuta bio bez koša, a u odbrani nisu znali sa koje strane preti veća opasnost. Najviše prednost je iznosila plus 28 (67:39). Do kraja četvrtine Mornar je malo pojačao odbranu i pogodio je šuteve iz tranzicije i sveli su prednost na 20 poena – 67:47.

Četvrti period je bio odrađivanje posla. Obradović je pružio šansu igračima koji su imali manju minutažu pre toga, ali rezultat nije trpeo zbog toga. Naprotiv, otišao je na preko 30 poena razlike za krajnjih 93:62.

Najefikasniji kod Beograđana bio je Džordan Lojd sa 16 poena, Davidovac sa 13, Hol sa 12, Jaodić Kuridžaje postigao 11.

Kod Mornara jedini dvocifren je bio Džejkob Pulen sa 12 poena.

Četvrta četvrtina

40. minut 93:62 - Kraj utakmice

34. minut 80:49 - Zvezda pogađa sa svih pozicija

Ćetvrta četvrtina

29. minut 67:47 - Posle serije Moranara od 8:0 trener Obradović je zatražio munut odmora

23. minut 54:36 - Osam vezanih poena Lojda na startu drugog poluvremena

Treća četvrtina

20. minut 46:36 - Zvezda skokom u napadu pravi razliku, do sada ih ima osam

18. minut 44:34 - Emanuel Teri za sada pokazuje da će biti pojačanje za crveno-bele, upisao je šest poena, uz dva sjajna zakucavanja

14. minut - 34:23 - Mornar skoro 4 minuta nije postigao koš, Pa je Zvezda posle poena Jagodića Kuridže sa penala prvi put imala dvocifrenu prednost

12. minut 32:23 - Zvezda je serijom 9:0 stekla osetniju prednost

Druga četvrtina

10. minut 24:23 - Ekipe igraju u serijama

6. minut 16:14 - Teri postiže prve poene za Zvezdu

6. minut 14:13 - Preokret serijom 7:0 za prvo vođstvo Zvezde

4. minut 6:10 - Gebrijel je ubacio već dve trojke za goste

3. minut 4:3 - Hol je postigao sve poene za Zvezdu

Prva četvrtina

Trener Crvene zvezde Saša Obradović, izjavio je da ekipu očekuje vrlo nezgodan i odličan rival kojeg sjajno vodi Mihailo Pavićević.

"Vrlo zahtevan protivnik, biće nam potrebna dobra koncentracija i energija da pobedimo. Ovaj meč nosi epitet derbija, a ekipa Mornara pokazala je sa pravom zašto ima velike ambicije ove sezone. U Top 4 ekipe su sigurno, imaju kvalitet na svakoj poziciji", rekao je Obradović za klupski sajt.

foto: Profimedia

Kako je naveo, u ekipi Mornara opasnost dolazi sa više strana.

"Pulen igra izvanredno i velika je pretnja, u svakom trenutku može da postigne poene. Vajthed koga sam i ja trenirao, vidi se napredak i veća zrelost u njegovoj igri sa godinama. Derik Nidam godinama je tu, igrač koji zna i razume igru. Tu je i Keni Gebrijel koji je godinama igrao Evroligu. Ne smemo da zaboravimo i Lukovića, koji je pretnja iz reketa, pa odlični šuteri Vranješ i Jeremić. Dobro su izbalansirani i zato ćemo morati da odigramo dobru utakmicu kako bismo došli do pobede" zaključio je Obradović.

Jedan od najiskusnijih Zvezdinih prvotimaca Marko Simonović istakao je da Mornar "raste" iz godine u godinu i dostigao je visok nivo.

"Odlično poznajem braću Pavićević koji godinama vode i podižu taj klub i zaista im čestitam na onome što su napravili. Moramo da budemo maksimalni, imaju odličnu ekipu, odličnog trenera. Svaku grešku kažnjavaju i pošto su odlični napadači mogu da je kažnjavaju serijom poena. Spremni su za trčanje i tranziciju od 40 minuta. Jasno je da je naša odbrana mnogo važna da ih izbacimo iz komforne zone, ali to možemo samo ako budemo bili "u fokusu" svih 40 minuta", rekao je Simonović.

foto: Dado Đilas

Mornar je ove sezone savladao Unikahu i Brešu u Evrokupu, Zadar i Cibonu u ABA ligi, ali protiv Zvezde biće sasvim drugačije. Trener Mihailo Pavićević tvrdi da njegov tim ne ide u Beograd da "sparinguje".

"Biće to sudar dve koncepcije i dva stila. Naš tim je tako profiilsan da nam je napad jako oružje i tu smo jedna od najtalentovanijih ekipa u ligi. Zvezda, sa druge strane, ima igru čvrste odbrane, ne da rivalu da se razigra, razbija sve kretnje", istakao je Pavićević.

foto: Starsport©

Mornar je igrao sa Zvezdom u predsezoni i izgubio prijateljski meč u Beogradu 89:79.

"Tu smo videli koliko su defanzivno jaki. Nadam se da ćemo sada biti spremniji da odgovorimo na tu odbranu, ali i mi moramo da budemo odbrambeno na maksimumu. Za razliku od nas, Zvezda ima jaku igru u oba smera, a mi još radimo na odbrani, koja jeste funkcionisala u posljednja dva meča. Nadam se da će tako biti i u nedelju", istakao je Pavićević.

Utakmica između Crvene zvezde i Mornara igra se od 20 sati.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track