PERO ANTIĆ SAOPŠTIO: Košarkaška sezona u Severnoj Makedoniji počinje 31. oktobra
Foto: Dado Đilas

POSLE 2 ODLAGANJA

PERO ANTIĆ SAOPŠTIO: Košarkaška sezona u Severnoj Makedoniji počinje 31. oktobra

Košarka -

Takmičarska sezona u prvoj košarkaškoj ligi Severne Makedonije počeće 31. oktobra, najvio je predsednik nacionalne federacije Pero Antić.

Takvu odluku Košarkaška Federacija Severne Makedonije (KFSM) je donela nakon dva odlaganja početka sezone 2020/2021, koja je trebalo da počne prvog vikenda u oktobru, zbog toga što su igrači iz nekoliko klubova bili pozitivni na korona virus.

"Rukovodeći se aktielnim zdravstvenim i bezbednosnim izveštajem u klubovima Prve lige za muškarce i imajući u vidu da ekipe u kojima je bilo pozitivnih na testiranju nisu mogle da realizuju u potpunosti trenažni porces pre 21. oktobra, rukovodstvo Federacije je odlučilo da se prvo kolo nove takmičarske sezone odigra 31. oktobra", navodi se u saopštenju koje je potpisao Antić.

foto: Profimedia

Makedonski portal Sport naveo je da je razlog što prvenstvo ne može da počne predstojećeg vikenda to što su se tek juče treninzima vratili košarkaški klubovi MZT Skoplje, Vardar i Akademija FMP, čiji su košarkaši bili u izolaciji.

Odluka o početku košarkaške sezone 2020/2021 doneta je posle nekoliko zahteva udruženja prvoligaša Antiću da takmičenje počne što pre. Klubovi, koji zbog neigranja imaju finansijske gubitke, na sastanku prošle sedmice su se dogovorili da igračima smanje plate za 75 odsto do početka sezone.

Prema odluci KFSM, svaki učesnik u takmičenju je dužan da pre početka sezone ;potpiše izjavu-saglasnost kojom će potvrditi da će poštovati opšte mere za prevenciju i zaštitu od korona virusa, koje važe za košarkaški sport, kao i da će poštovati i nove protokole koje budu doneli državni organi i ; Federacija.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track