SILOVAO JE OSMOGODIŠNJU DEVOJČICU I UMRO U ZATVORU: Umesto legende, postao je najveći prestupnik NBA lige
Foto: Printscreen

pamtiće se po onome van terena

SILOVAO JE OSMOGODIŠNJU DEVOJČICU I UMRO U ZATVORU: Umesto legende, postao je najveći prestupnik NBA lige

Košarka -

Nekadašnji NBA košarkaš Edi Džonson umro je u 65. godini u zatvoru na Floridi, gde je služio doživotnu robiju.

Džonson je preminuo 26. oktobra od "nepoznate bolesti", ali su informacije o tome tek sada saopštene.

On je u zatvoru "Santa Rosa" na Floridi bio od 2006. godine nakon što je osuđen na doživotnu kaznu zbog silovanja osmogodišnje devojčice.

Džonson je i košarkašku karijerui završio na veoma ružan način, tako što je u sezoni 1986/87 izbačen iz redova Sijetla zbog upotrebe kokaina, da bi ga i NBA liga doživotno suspendovala, a onda je i njegov život krenuo nizbrdo. Nakon toga, dva puta je bio zatvaran zbog oružane pljačke, prevare i trgovine drogom.

Na početku njegove karijere imao je nadimak "Brzi Edi", zbog eksplozivnog prvog koraka, a 1977. godine draftovan je od strane Atlante u kojoj je boravio sve do 1986. Potom je igrao kratko za Klivlend, Tampa Bej i Sijetl. Tokom karijere u NBA ligi beležio je 15.1 poen u proseku u deset sezona.

Džonson je probleme s narkoticima imao još kao stuednt, a između dve sezone 1980. godine nepovređen je prošao posle skoka s balkona na drugom spratu, kada su dvojica naoružanih mušakraca pucala na njega, a policija je smatrala da je do spora došlo zbog droge. Tri nedelje nakon toga uhapšen je zbog posedovanja kokaina i prebačen je u psihijatrijsku kliniku, koju je napustio nakon sedam dana i odmah potom je uhapšen zbog krađe automobila, ali su optužbe povučene.

Oboleo je od depresije, pa je tokom perioda u Atlanti bezuspešno pokušavao da se izleči.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track