VOLDEN SKRATIO MUKE: Zvezda se mučila sa Primorskom, ali je nastavila pobednički niz (VIDEO)
Foto: ABA liga

ABA liga

VOLDEN SKRATIO MUKE: Zvezda se mučila sa Primorskom, ali je nastavila pobednički niz (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde su teže od očekivanog savladali Primorsku u Kopru (84:72) i zadržali maksimalan učinak posle šest kola regionalne ABA lige.

Zvezda je sve vreme bila u vođstvu, prvo poluvreme je odlično šutirala, što može da potvrdi podatak da su zajedno sedam trojki pogodili Ročesti i Dobrić. Amerikanac je imao jednu više, posle prvih dvadeset minuta, koje je Zvezda rešila u svoju korist 48:39.

Problemi su nastali u trećem i četvrtom kvartalu. Primorska je u jednom momentu imala trinaest skokova više od Zvezde i uspela je da šest minuta pre kraja priđe na 66:69. Tada je na scenu stupio Kori Volden koji je sa šest vezanih poena odbio napad domaćih, koji vieše nisu uspeli da zaprete,

Dobrić i Ročesti su bili najefikasniji sa po 16 poena, pratio ih je Volden sa 15, dok je O’Brajant ubacio 13 poena. U redovima domaćina Macura je postigao 17, Macura 14, Rojc 12 i Kastrati 10 poena.

Odmah nakon meča u Kopru, crveno-beli se autobusom vraćaju za Beograd, gde će u ponedeljak imati vremena samo da odrade trening, a već u utorak sledi put u Lion na zaostalu utakmicu Evrolige sa Asvelom.

Četvrta četvrtina

40. minut 84:72 - Kraj utakmice

37. minut 79:69 - Zvezda je definitivno odbila napad Primorske

35. minut 75:66 - Volden je poenima sa penala, a zatim i trojkom uz faul doneo Zvezdi priliku za mirniju završnicu

34. minut 69:66 - Obradović ztraći i drugi tajm-aut i pita igrače o čemu razmišljaju

33. minut 69:64 - Primorska ima čak 13 skokova više od rivala, a čak je 12 od 30 u napadu

Četvrta četvrtina

30. minut 65:60 - Zvezda je dozvolila domaćem timu seriju 8:0

27. minut 62:52 - Četvrta lična Ročestija, pa onda četvrta trojka Dobrića u pravom trenutku

27. minut 57:51 - Zvezda teško dolazi do poena

23. minut 54:44 - Kuzmić pod faulom, Durnik baca loptu "u bunar", Hol u napadu Zvezde ne pogađa trojku, a Rojc uz faul opet ubacuje poene za Primorsku

Treća četvrtina

20. minut 49:38 - Zvezda igra koliko je potrebno da ima vođstvo od desetak poena. Gosti su pogodili osam trojki, od čega je polovina delo Ročestija, tri je pogodio Dobrić, a jednu O'Brajant

15. minut 40:25 - Na krilima Ročestija, Zvezda prvi put stiče 15 poena prednosti

13. minut 30:22 - Kastrati je imao nekoliko dobrih poteza, kojima su domaći smanjili zaostatak, pa je Obradović rešio da reaguje minutom odmora

Druga četvrtina

10 minut 28:14 - Zvezda je ubacila 5 trojki, dve Ročesti, Dobrić tri

8. minut 15:9 - Dobrić je pogodio trojku, pa Tejlor dvojku za prvo opipljivije vođstvo Zvezde

6. minut 10:7 - Prilično neefisan meč u uvodnim minutima. Dobre role Roestija sa pet i Macure sa četiri poena

3. minut 2:0 - Ročesti prvi pogađa na meču

Prva četvrtina

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović rekao je da njegov tim predstojeći meč mora da odigra ozbiljno, uz puno poštovanje protivnika.

"Primorska je tim koji je pretrpeo velike promene u odnosu na prošle sezone, pa i sa te strane treba posmatrati da nisu iskazali pravi potencijal. To je tim u kome ima dobrih igrača, imaju neku svoju ideju u igri, i miks su iskusnih i mladih igrača koji žele afirmaciju", rekao je Obradović, prenosi klub.

foto: Starsport©

"Očekujem da će u nastavku sezone sigurno igrati bolje bez obzira na sadašnji pogled na tabelu, a na nama je da odigramo ozbiljno ovaj meč uz puno poštovanje protivnika i dodjemo do bodova", dodao je trener Zvezde.

Košarkaš Zvezde Marko Jagodić Kuridža rekao je da je "jasno" da je njegov tim favorit u predstojećem meču, bez obzira što je u petak odigrao tešku utakmicu protiv Bajerna u Minhenu.

"Ušli smo u izuzetno težak ritam, ali ćemo se truditi da sve izdržimo na pravi način", rekao je on.

foto: Beta / Branislav Božić

Jagodić Kuridža je svojevremeno nosio dres Primorske i, kako je rekao, za Kopar i Primorsku ga vezuju lepe uspomene.

"Nije to ove sezone tim iz nekog prethodnog perioda, ali zaslužuju poštovanje. S druge strane, nije lako igrati utakmice u kojima ste proglašeni velikim favoritom. Tu ima dobrih igrača, imaju svoj kvalitet, nemaju šta da izgube, i moraćemo da odigramo vrlo ozbiljno ako želimo da nastavimo da pobedjujemo u ABA ligi", rekao je krilni centar Zvezde.

Odmah nakon meča u Kopru, crveno-beli se autobusom vraćaju za Beograd, gde će u ponedeljak imati vremena samo da odrade trening, a već u utorak sledi put u Lion na zaostalu utakmicu Evrolige sa Asvelom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track