KO HOĆE "JEDAN NA JEDAN"? Liz pod košem blamira muškarce! VIDEO
Foto: Screenshot/Youtube

PRPA, BATO

KO HOĆE "JEDAN NA JEDAN"? Liz pod košem blamira muškarce! VIDEO

Košarka -

Australijanku Elizabet Kembedž priroda kao da je stvorila da bude košarkašica.

Uprkos visini od 203 centimetra Elizabet ima fantastičnu koordinaciju pokreta, a njenoj veštini pod obručima teško mogu da pariraju i neki muškarci.

Voli da igra "jedan na jedan" i ne plaši se da izazove muške kolege koji se uglavnom loše provedu i kasnije budu predmet ismevanja.

Liz, kako je zovu prijatelji, rođena je u Londonu pre 29 godina, otac joj je Nigerijac, a majka Australijanka. Imala je samo tri meseca kada su se njeni roditelji razveli, a život je nastavila s majkom u Australiji.

U školi je često trpela maltretiranja od strane vršnjaka zbog svoje visine jer je sa deset godina bila visoka 183 centimetra. Zbog toga joj je majka predložila da trenira košarku kako bi pronašla prijatelje, a to joj je potpuno promenilo život. Ispostavilo se da je izuzetno talentovana, pa je u kombinaciji za fizičkim predispozicijama brzo izrasla u jednog od najboljih centara sveta.

Paralelno nastupa za Las Vegas Ejsis u WNBA, kao i za ekipu Australijan opals. Ponekad je nezaustavljiva, pa tako drži važeći WNBA rekord od 53 poena na jednom meču. Naravno, nezamenjivi je član reprezentacije Australije.

P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track