KAD MOMAK ZNA DA JE SRBIN: Pokuševski ostavio Grke u suzama, objasnio im zašto nije mogao da igra za Helene!
Foto: EPA / Georgia Panagopoulou

jednostavan odgovor

KAD MOMAK ZNA DA JE SRBIN: Pokuševski ostavio Grke u suzama, objasnio im zašto nije mogao da igra za Helene!

Košarka -

Mladi srpski košarkaš koji je izabran od strane Oklahome na NBA draftu istakao da voli Srbiju i Grčku

Aleksej Pokuševski, mladi srpski košarkaš, posle izbora na NBA draftu od strane Oklahome, dospeo je u žižu domaće, ali i grčke javnosti. Kako i ne bi, kad se kao igrač formirao u Atini igrajući za Olimpijakos u koji je stigao kao klinac.

– Želim da se zahvalim Olimpijakosu, predsedniku Angelopulosu, za mene je to bilo pet neverovatnih godina. Ovo je moj drugi dom. Kad god budem mogao da dođem biću u Grčkoj. Došao sam u Atinu kao dete sa 13 godina, a otišao sam sa 18. Odrastao sam i naučio mnoge stvari. Osećam da me ljudi vole – otkrio je Pokuševski u razgovoru za grčku TV Cosmote.

Grčke novinare posebno je interesovao Andrejev odnos prema Grčkoj, pa su ga pitali da li je tužan što nije dobio grčki pasoš.

– Ne, ne osećam se tužno. Od početka sam odabrao da igram za Srbiju. To, međutim, ne znači da ne volim Grčku. Ovde sam proveo svoje najbolje godine - diplomatski je odgovorio Pokuševski.

Valja napomenuti da je Aleksej Pokuševski drugi najbolje rangirani srpski košarkaš, jer je bio 17. na NBA draftu. Jedini bolji od njega bio je Darko Miličić koji je bio drugi i kojeg su uzeli Detroit Pistonsi sa kojima je osvojio NBA prsten. Treći na večnoj listi je Nikola Milutinov izabran kao 25. pik 2015. godine od strane San Antonio Sparsa. Pokuševski je visok 211 centimetara, a zbog svojih izuzetnih atletskih sposobnosti može da igra na svim mestima u timu, od pleja do centra.

Kurir sport/TV Cosmote

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track