ŠTA SE OVO DEŠAVA U BOLONJI? Virtus poništio otkaz i vratio Đorđevića!
Foto: @starsport

Neverovatno

ŠTA SE OVO DEŠAVA U BOLONJI? Virtus poništio otkaz i vratio Đorđevića!

Košarka -

Veleobrt kakav nije viđen u evropskoj košarci.

Šta se to dešava u Bolonji? Virtus je samo u 24 sata uspeo da smeni trenera Aleksandra Đorđevića, pa da ga vrati na mesto šefa struke!

Jedinstven veleobrt u evropskoj košarci počeo je tako što je u ponedeljak italijanski klub objavio da je srpski trener dobio otkaz, da su s njim otišli pomoćni trener Goran Bjedov, kao i Mladen Mihajlović, zadužen za kondiciju. Virtus im se se šturo zahvalio na onome što su uradili za klub u prethodne dve godine.

Međutim, danas je kao bomba odjeknula vest novinara iz Bolonje Danijelea Labantija da je prvi kandidat da zameni Đorđevića upravo Đorđević. Iako je sve izgledalo kao šala na društvenim mrežama, izgleda da su čelnici Virtusa shvatili da su prenaglili i da nemaju bolje rešenje. Tako je došlo do sastanka između predsednika i vlasnika Virtusa Masima Zanetija, direktora Luke Baraldija i srpskog trenera.

foto: FIBA

Lopta je spuštena, strasti su se smirile i pao je dogovor da Aleksandar Đorđević nastavi gde je stao. Možda su u pravu bili oni, a jedan od njih je i bek Virtusa Stefan Marković, da su odluku o smeni doneli ljudi koji se baš i ne razumeju u košarku.

- Virtus sa zadovoljstvom objavljuje da je danas održan veoma konstruktivan sastanak kluba i Aleksandra Đorđevića, na kojem je dogovoreno da se zajednički put započet u martu 2019. godine nastavi. Na tom putu će Đorđević voditi Virtus do ciljeva koje su akcionari, menadžeri, treneri i igrači postavili zajedno na početku sezone - saopštio je klub na svom sajtu.

Priča se da je pored niza poraza u italijanskom prvenstvu, kap koja je iznervirala predsednika Virtusa iskusni povratnik Marko Belineli. Đorđević Belinelija ga nije uvodio u igru protiv Dinama iz Sasarija, ali je ranije za njega naglasio da je najveće pojačanje u poslednjih 40 godina. U Evrokupu Virtus gura odlično, imaju skor 7-0 i u sredu gostuju u Monaku.

Predrag Gajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track