BAHATO! DARKO MILIČIĆ NE PLAĆA RADNIKE, A ZARADIO 52.000.000 EVRA: Nisam nikom ništa platio i ne planiram!
Foto: Dragana Udovičić

DRSKO

BAHATO! DARKO MILIČIĆ NE PLAĆA RADNIKE, A ZARADIO 52.000.000 EVRA: Nisam nikom ništa platio i ne planiram!

Košarka -

Sezonci koji su brali jabuke na plantažama slavnog košarkaša nisu dobili obećani novac, a neki od njih ističu da sada nemaju za hleb i ogrev, ni da deci kupe zimsku odeću i obuću

Stotinak sezonskih radnika koji su brali jabuke u voćnjaku „Mili Dar“ Darka Miličića ogorčeno je na bivšeg košarkaša, jer im do danas nije isplaćena zarada za oktobar!

Miličićeva firma dužna je svakom radniku, u zavisnosti od broja dana provedenih u berbi, od 20.000 do 60.000 dinara, a sezonci kažu da zbog kašnjenja isplata nemaju za hleb i ogrev, ni da deci kupe zimsku odeću i obuću!

Jabuke su u Miličićevom voćnjaku i po deset sati na dan brali sezonci iz Sivca, Kljajićeva, Čonoplje, Vrbasa i Svetozara Miletića. Iako im je obećano da će isplata biti svakih 15 dana, kasnilo se i u avgustu i septembru. Međutim, u oktobru je kašnjenje, kako kažu radnici, prešlo svaku granicu strpljenja.

Bojan Petrović, jedan od radnika, 28. oktobra se porukom preko Fejsbuka požalio Miličiću zbog neisplaćenih nadnica, navodeći da nema šta da kupi za jelo trogodišnjem detetu. Pošto nije bilo odgovora, 4. decembra je Miličiću, ponovo preko Fejsbuka, uputio vapaj: „Brate, isplati me, molim te!“

Radnici kažu da bi pojedinačno, zavisno od broja dana provedenih u berbi, za oktobar trebalo da im bude isplaćeno od 20.000 do 60.000 dinara.

- Od toga smo prošlog meseca dobili neki po 3.000, a drugi 5.000 dinara, da nam zamažu oči. Nemamo za hleb i ogrev, ni da deci kupimo zimsku odeću i obuću. Ubili su nas u pojam, jer ne znamo kad ćemo dobiti pošteno zarađen novac - rekla je jedna očajna radnica, a prenose Večernje novosti.

foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Darko Miličić juče nije bio raspoložen da odgovori na pitanja Kurira da li je radnicima dužan novac, koliko im duguje i zbog čega kasni sa isplatom. Čim smo se predstavili, krenuo je sa napadima.

- Nemojte me zvati! Samo vi uživajte... Dajte vi plate ovim ljudima kada ste tako pametni... Bavite se ružnim stvarima, a to se sve u životu vrati! Znate dobro koliko je Miličić para poklonio i, hvala bogu, poklanjaću još, a pravite tiraže na osnovu priča - rekao je iznervirano proslavljeni košarkaš i pre no što smo mu postavili pitanje.

Na našu molbu da objasni da li je dužan sezoncima i kada će im uplatiti zarade, nastavio je nervoznim tonom:

- Od januara nisam nikom ništa platio i ne planiram, jer Darko nikom ništa ne plaća. Nemojte me zvati. Nije vam ovo rijaliti - rekao je i spustio slušalicu.

Darko Miličić igrao je u NBA ligi od 2003. do 2012. godine. Draftovao ga je Detriot kao drugi pik, iza Lebrona Džejmsa, a ispred Karmela Entonija i Dvejna Vejda. Sa Pistonsima je stigao do NBA titule 2004. godine. Posle toga igrao je još za Orlando, Memfis, Njujork, Minesotu i Boston. Prema zvaničnim podacima, koje objavljuje i NBA liga, Miličić je u karijeri zaradio 52 miliona dolara, al treba imati u vidu da se u Americi 50 odsto zarade odvaja na porez.

Lažna obećanja

RADNICI NE MOGU DA DOĐU DO NJEGA

U avgustu, na početku berbe, u voćnjaku je bilo oko 200 berača, ali se njihov broj zbog neredovnih isplata i nepoštovanja dogovora osipao. Radnici su ispričali i da ne mogu da dođu do gazde - Darka Miličića, koji je, kako kažu, samo povremeno dolazio u voćnjak, a da iz uprave voćnjaka već više od mesec dana dobijaju informacije da će novac stići „sutra“ ili „iduće nedelje“.

SVI MILIČIĆEVI SKANDALI

  • na EP 2007. godine, posle poraza i eliminacije od Grčke, napravio je skandal kada je pred TV kamerama vređao sudije i pretio im, taj video je i danas hit na Jutjubu
  • dok je igrao za Memfis, znao je da bes usled loših partija i neigranja iskaljuje na zidovima kuće u kojoj je živeo
  • američki novinar ESPN Sem Borden napisao je da mu je Miličić otkrio da je nokautirao konja na ergeli Radoslava Bursaća, plašeći se za život svog sina, kada se konj propeo
  • želeo je da se okuša kao kik-bokser, pa je imao meč sa Radovanom Radojčinom u kojem se ozbiljno povredio, a noć pred meč polomio je vagu, jer je bio teži od 135 kilograma, otkrio je promoter Darko Popivoda
  • kamere su ga nekoliko puta snimale u „veselom stanju“, kada je bez ruku znao da uzme flašu piva zubima i isprazni je naiskap

Trgovina voćem i povrćem

FIRMA OSNOVANA 2017.

Firma „Mili Dar“ registrovana je u Ledincima kao društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju, trgovinu i usluge, a datum osnivanja je 30. januar 2017. godine. Kompanija je 100 odsto u vlasništvu Darka Miličića, sa osnovnom delatnošću trgovina na veliko voćem i povrćem, a Miličić je i direktor ove kompanije. Zanimljivo je da je, prema podacima Agencije za privredne registre (APR), ova firma od samog starta loše poslovala. Godinu 2019. je završila sa neto gubitkom od 92.000 dinara, dok je 2018. zabeležila neto dobitak od svega 18.000 dinara. Ni jedne ni druge godine nije imala poslovne prihode. Poslovni prihodi 2017. bili su 5,3 miliona dinara, ali je neto dobitak bio svega 9.000 dinara.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track