MAESTRALNI LUKA PREGAZIO ŠARLOT: Marjanović solidan u trijumfu Dalasa (VIDEO)
Foto: Profimedia

NBA

MAESTRALNI LUKA PREGAZIO ŠARLOT: Marjanović solidan u trijumfu Dalasa (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Dalasa pobedili su Šarlot sa 104:93 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu, nakon što su sezonu počeli skorom 2/4.

Najbolji u ekipi Dalasa bio je Luka Dončić sa 34 poena, 13 skokova, devet asistencija, četiri blokade i dve ukradene lopte.

Tim Hardavej u pobedi je učestvovao sa 18 poena, a Kristaps Porzingis, koji se vratio na teren posle povrede kolena u oktobru, sa 16 poena. Srpski centar Boban Marjanović je za 15 minuta na terenu postigao osam poena uz pet skokova.

Trener Dalasa Rik Karlajl postao je tako 16. trener u istoriji NBA lige koji je ostvario 800 pobeda.

Najefikasniji u ekipi Šarlota bio je Teri Rozije sa 18 poena i šest skokova.

Košarkaši Portlanda pobedili su Sakramento sa 132:126 i ostvarili četvrti uzastopni trijumf. Demjan Lilard bio je najbolji u pobedničkom timu sa 40 poena, 13 asistencija i tri ukradene lopte. Dobru partiju prikazali su i Si Džej Mekalum sa 28 poena, 10 asistencija i sedam skokova i Jusuf Nurkić sa 18 poena i 12 skokova.

Portland je izjednačio rekord franšize sa 23 postignutih "trojki" i drugi put je pobedio Kingse u poslednjih pet dana, nakon što je u prvom meču bio bolji sa 125:99.

U ekipi Sakramenta Dearon Foks postigao je 29 poena, uz šest skokova i šest asistencija, a Badi Hild ubacio je 26 poena, uz šest skokova i pet asistencija. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica nije igrao.

Los Anđeles Klipersi pobedili su Nju Orleans sa 111:106. Kliperse su predvodili Kavaj Lenard sa 28 poena, devet asistencija i šest skokova i Pol Džordž sa 27 poena, šest asistencija i šest skokova.

U timu Pelikansa nije bilo Zajona Vilijamsona, Lonza Bola i Erika Bledsoa, a najbolji je bio Nikejl Aleksandar Voker sa 37 poena i osam skokova.

U ostalim utakmicama Milvoki je pobedio Dalas sa 110:101, Memfis je bio bolji od Minesote sa 118:107, a Bruklin je pobedio Njujork sa 116:109 i naneo mu peti uzastopni poraz.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track