VUČIĆ NAJAVIO DA RADNIČKI DOBIJA NOVU DVORANU: Gledali ste poznatu seriju, a ne znate da je sporna hala iznedrila sportske legende
Foto: Mondo/Stefan Stojanović

DA SE PAMTI

VUČIĆ NAJAVIO DA RADNIČKI DOBIJA NOVU DVORANU: Gledali ste poznatu seriju, a ne znate da je sporna hala iznedrila sportske legende

Košarka -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Sportsko društvo Radnički za dve i po godine dobiti novu modernu dvoranu za stvaranje novih đampiona u odbojci, rukometu, boksu, košarci.

Mnogi ljudi ne znaju, da je košarkaški klub sa Crvenog krsta poslužio kao inspiracija za seriju Žigosani u reketu, u kojoj je Radnik zapravo Radnički.

Scene su snimane u hali na Crvenom krstu, a priča je osim rušenju dvorane i gradnji modernog poslovnog prostora u centru Beograda i o ekipi koja je 1973. godine postala šampion Jugoslavije. Tim je vodio legendarni Slobodan Ivković, a igrali su: Dušan Trivalić, Miroljub Dugi Damnjanović, Dragi Tvigi Ivković Milun Marović, Radovan Novović, Srećko Jarić Milovan Tasić, Dragoljub Zmijanac, Jovica Veljović, Dragan Zimonjić, Dragoslav Ražnatović Miroslav Đorđević.

U toj hali su pored vrhunskih košarkaša i trenera oput braće Ivković, Maljkovića, Žeravice Cenića, Damnjanovića, Jarića, Marovića, rasle i rukometašice: Ceca Kitić, Milena Delić, Stana Vuković..., koje su bile prvakinje Evrope.

Tu su i bokseri Toma Hladni, Šuger Stankoivć i mnogi drugi, koji su pronosili ime rRadničkog širom sveta.

Zanimljivo je da su se tu boksom bavili i Dragan Nikolić, Goran Sultanović, Lazar Ristovski, Ivan Bekjarev, a pre svih Velimir - Bata Živojinović, koji nije krio da voli klub sa Krsta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track