ŠAMPION SE OKLIZNUO: Detroit iznenadio Lejkerse, pobede Hjustona i Klipersa! VIDEO
Foto: Profimedia

NBA

ŠAMPION SE OKLIZNUO: Detroit iznenadio Lejkerse, pobede Hjustona i Klipersa! VIDEO

Košarka -

Košarkaši Detroita pobedili su u noći između četvrtka i petka na svom terenu ekipu Los Anđeles Lejkersa sa 107:92 i tako upisali tek petu pobedu u novoj sezoni NBA lige.

Pistonse je do trijumfa vodio Blejk Grifin sa 23 poena, Vejn Elington je ubacio tri poena manje, dok je Mejson Plamli dodao 17 poena, uz 10 skokova.

U redovima aktuelnog šampiona, koji je prvi put ove sezone vezao dva poraza, najbolji je bio Lebron Džejms sa 22 poena, 10 asistencija i sedam asistencija. Kajl Kuzma je takodje postigao 22 poena, uz 10 uhvaćenih lopti.

Košarkaši Hjustona uspeli su da se vrate od minus 20 u prvoj četvrtini i da na kraju slave protiv Portlanda sa 104:101, za svoj četvrti trijumf u nizu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Viktor Oladipo sa 25 poena, Kristijan Vud je dodao 22 poena uz 12 skokova, dok je Džon Vol postigao 20 poena. U timu Portlanda istakao se Demijan Lilard sa 30 poena i devet asistencija.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa su zahvaljujući seriji od 20:2 u trećoj četvrtini obezbedili pobedu protiv Majamija sa 109:105.

Nikolas Batum je bio najefikasniji u redovima Klipersa sa 18 poena, Lu Vilijams je ubacio 17, a Redži Džekson i Markus Moris po 16 poena. Tajler Hiro se vratio nakon što je propustio sedam utakmica i postigao je 19 poena za Majami koji je upisao peti uzastopni poraz.

Meč u Majamiju pratilo je oko 1.500 gledalaca, što je prvi put da je Hit igrao pred navijačima još od marta prošle godine.

U poslednjoj utakmici odigranoj prošle noći, Finiks je pobedio Golden stejt sa 114:93.

Finiks je prekinuo niz od tri poraza, a najzaslužniji za to bilo su Mikel Bridžis sa 20 i Abdel Nader i Dže Krauder sa po 16 poena. U redovima Voriorsa najefikasniji je bio Stef Kari sa 27 poena

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track